«Απαξιώνεται το Βένετο από τη Δημοτική Αρχή»

Τονίζει ο τοπικός σύμβουλος Κεραμιδίου Χρήστος Γαλάτος

Για απαξίωση του Βενέτου από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, κάνει λόγο ο τοπικός σύμβουλος Κεραμιδίου Χρήστος Γαλάτος, που αναφέρει ότι τα έχει καταθέσει εγγράφως και ζητά τη στοιχειώδη προστασία του χωριού, ώστε οι κάτοικοι να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Ο τοπικός σύμβουλος τονίζει ότι τα προβλήματα στον οικισμό του Βενέτου είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι από την έλλειψη μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, επικίνδυνα δέντρα σε κοινόχρηστους χώρους, παντελής έλλειψη καθαρισμού χαντακιών, ρεμάτων και κοινόχρηστων χώρων, έλλειψη ηλεκτροφωτισμού σε πολλά σημεία του χωριού, ανυπαρξία φωτισμού στη δεξαμενή ύδρευσης.

Εκτός του οικισμού ο κ. Γαλάτος τονίζει ότι το σύνολο της αγροτικής οδοποιίας είναι κατεστραμμένο και για πρώτη φορά φέτος, δεν έγινε καμιά παρέμβαση όπως γινόταν κάθε χρόνο. «Αποτέλεσμα, η αδυναμία των χωριανών να μεταβούν στα κτήματά τους (κυρίως ελαιοπερίβολα), η αδυναμία να συλλέξουν τον καρπό (το 20% της παραγωγής δεν συλλέχθηκε), η αδυναμία να φροντίσουν τα δέντρα τους (λιπάσματα, κλαδέματα κλπ.), η αδυναμία των μελισσοκόμων να μεταβούν στους μελισσότοπους. Ακόμη λόγω της κάκιστης κατάστασης των αγροτικών δρόμων η πρόσβαση στην υδρομάστευση της πηγής του «βράχου», δεν είναι εφικτή. Φυσικά ούτε λόγος για καθαρισμό των δεξαμενών», αναφέρει.

Ο τοπικός σύμβουλος αναφέρεται στη μη προσβασιμότητα στο ιστορικό λιμανάκι «Κουλούρι» και στην παραλία «Πετρομέλισσο», διότι ο αγροτικός δρόμος είναι κατεστραμμένος και παρά τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής στα τέλη Μαΐου, ότι θ αντιμετώπιζε το πρόβλημα, δεν έκανε το παραμικρό, όπως αναφέρει. Τέλος, ο σύμβουλος τονίζει ότι κατεστραμμένος είναι επίσης και ο περιφερειακός δρόμος προς «Σουβαλίτσες», που είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής των κατοίκων του χωριού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή πυρκαγιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.