Αποχαιρέτησε τους τελευταίους επισκέπτες ο Δ. Αλμυρού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που οργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο και ώρα 12.30 μ.μ. στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αλμυρού. Αποχαιρετήσαμε τη τελευταία πτήση τσάρτερ η οποία περιελάμβανε μια ομάδα αυστριακών τουριστών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Δημήτριος Εσερίδης ευχαρίστησε τους τουρίστες, που επέλεξαν τη χώρα μας ως προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών τους. Τόνισε όχι μόνο το πόσο φιλόξενος λαός είμαστε εμείς οι Έλληνες αλλά και ότι παρά τη περίοδο των δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας λόγω των μνημονιακών αποφάσεων που διανύουμε, εμείς διατηρούμε το χαμόγελό μας. Τέλος, ζήτησε από τους τουρίστες να γίνουν πρεσβευτές στη χώρα τους, μεταφέροντας στους φίλους τους όσα είδαν και βίωσαν.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κα Σταυραντώνη-Τσιάντου Μαρία, η οποία υπήρξε και εμπνευστής της όλης ιδέας, τόνισε στην ομιλία της τις ομορφιές που διαθέτει η πόλη μας και οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τον κάθε τουρίστα. Ξεκινώντας από τις παραλίες της Αμαλιάπολης, του Πτελεού, του Αχιλλείου, της Σούρπης, το βουνό της Όθρυος με τα σπήλαια και τα φαράγγια, τα μοναστήρια της Παναγίας Ξενιάς, το χωριό της Ανάβρας, το δάσος Κουρί, τις λίμνες Ζερέλια και καταλήγοντας στον αρχαιολογικό χώρο της Άλου.
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο παραδοσιακός χορός, ο οποίος αποτελεί ταυτότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ξεκίνησε το χορό το μεγάλο χορευτικό από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η Στάνη» με σκάρο, ποδαράκι, τσάμικο και συρτό υπό την επιμέλεια της δασκάλας τους κας Χριστίνας Κούργια. Και ο χορός ολοκληρώθηκε μέσα από μια ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα γρήγορο χασάπικο, ξεσηκώνοντας τους τουρίστες.
Αποχαιρετήσαμε τους τουρίστες, δίνοντας τους παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, και δώσαμε την υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε το καλοκαίρι του 2015. Οι ίδιοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού και την τελευταία στιγμή βίωσαν κάτι όμορφο στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ κος Αργύριος Ρούσσας, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αλμυρού κος Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ευξεινούπολης κος Αργύρης Τέφογλου και κος Θεόδωρος Μπούντης, σύσσωμο το συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη», Εκπρόσωποι της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού κύριοι Δημήτριος Αγραφιώτης και Κωνσταντίνος Πανταζώνας και η κα Χρυσούλα Κοντογεωργάκη Εκπρόσωπος της Φιλάρχαιου Εταιρείας.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας. Τον κο Μυλωνά Γιώργο για το τσάι και τη ρίγανη, αλλά και τον κύριο Κωνσταντίνο Νικοβιώτη για το τσάι. Τον κο Δημήτριο Τιμπλαλέξη για το κρασί. Τον κο Θανάση Αλεξίου για την επιμέλεια και εκτύπωση των διαφημιστικών φυλλαδίων. Επίσης ευχαριστούμε την Καθηγήτρια Γερμανικών, κα Κούκιου Δήμητρα για την μετάφραση των κειμένων στα διαφημιστικά φυλλάδια και την Καθηγήτρια Γερμανικών κα Σανοζίδου Νίκη για την μετάφραση στη σημερινή εκδήλωση. Τον κο Κολώνη Κωνσταντίνο για τα ηχητικά. Τον Αερολιμενάρχη κο Ευσταθίου Κωνσταντίνο και όλο το προσωπικό του αεροδρομίου. Την εφημερίδα «ΛΑΟΣ» του Αλμυρού και το almyrosinfo για την κάλυψη της εκδήλωσης. Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν κοντά μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.