Απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου ζητά η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Καλώντας στη συγκέντρωση του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ

Απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου ζητά η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ενώ με ανακοίνωσή της, γίνεται κάλεσμα συμμετοχής, στην κινητοποίηση που οργανώνεται την Πέμπτη από το ΕΚΒ και την ΑΔΕΔΥ, αρχικά στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια στην παραλία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, «ενόψει της επερχόμενης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 4/02/2015, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι, η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας θα συμπαραταχθεί στο δίκαιο αίτημα όλων των πολιτών για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σκοπός είναι η μέγιστη συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις, ώστε να είναι ηχηρή η απαίτηση για την υποχώρηση της κυβέρνησης και την άμεση κατάρτιση σχεδίου για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

Βασικό σημείο της αντίθεσής μας αποτελεί το γεγονός ότι με το υπάρχον σχέδιο της κυβέρνησης αδικούνται όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων αλλά και οι νυν συνταξιούχοι μεσοπρόθεσμα, φυσικά και οι μελλοντικοί. Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο όντως είναι ελλειμματικό, πρέπει να θεωρηθεί «ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ» ώστε να μεταρρυθμιστεί με βάση την συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων αλλά και των κοινωνικών φορέων με γνώμονα την δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση όλων των πολιτών μέσα σε ένα πλαίσιο ισότητας, ισονομίας και ισοπολιτείας.

Η κυβέρνηση εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα της, προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να ξεγελάσει τους πολίτες ακόμα μια φορά, αποκρύπτοντας την πραγματική διάσταση του θέματος αλλά και παραπλανώντας ως προς την περικοπή συντάξεων που αν υλοποιηθεί το δικό της σχέδιο τελικά δεν θα αποφευχθεί για πολύ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, η κατά τα άλλα «φιλολαϊκή» και «συμπονετική» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συσπείρωσε σε κοινή πορεία όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων ενάντια στα ερασιτεχνικά πειράματά της με το μέλλον των νέων εργαζόμενων και με την αξιοπρέπεια των νυν συνταξιούχων.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, αλλά και κάθε πολίτη της Μαγνησίας σε προσυγκέντρωση επιστημονικών φορέων και ελευθέρων επαγγελματιών στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 π.μ. την Πέμπτη και στη συνέχεια στην παραλία (στο ύψος του αγάλματος της Αργούς), όπου στις 11 το πρωί θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ, με αγροτικά μηχανήματα, μηχανήματα έργου, όπου θα συμμετάσχουν αγρότες και οι αλιείς δια θαλάσσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.