Από επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική γιορτή με μαθητές της Γερμανικής γλώσσας

germanika1

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική γιορτή και το παζάρι με γεύσεις και μελωδίες από Γερμανία, που διοργανώθηκε από τους μαθητές Γερμανικής γλώσσας σχολείων του Ν. Μαγνησίας και την υποστήριξη των καθηγητών τους, σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλία και το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης με το πρόγραμμα Glossomobil του Ινστιτούτου.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, από τις 11 το πρωί, στο 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας με την πρωτοβουλία των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Μαγνησίας, ενώ υποστηρίχθηκε από το Σύλλογο Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» και σ’ αυτή συμμετέχει το Glossomobil του Ινστιτούτου Goethe της Θεσσαλονίκης.

Παιδιά και μεγάλοι γεύτηκαν παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα και απόλαυσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από μία πρωτότυπη χορωδία μαθητών, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Στο χώρο στήθηκε παζάρι με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των μαθητών, που πραγματικά κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων… Οι μικροί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν μόνοι τους χριστουγεννιάτικα στολίδια, να παίξουν, να ακούσουν παραμύθια και να πάρουν μία ιδέα από τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Γερμανία.

Σημαντικό κομμάτι της γιορτής, αφορούσε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αναμένεται να δοθούν για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Στη γιορτή συμμετείχαν: 1ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 4ο Γυμνάσιο Βόλου, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 6ο Γυμνάσιο Βόλου, 8ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Γυμνάσιο Βόλου, 1o Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Γυμνάσιο Αργαλαστής, Γυμνάσιο Μηλεών, Γυμνάσιο Αγριάς, Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων, 1ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Αργαλαστής, Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο, 5ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας, 11ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας, 7ο Δ.Σ. Βόλου, 10ο Δ.Σ. Βόλου, 12ο Δ.Σ. Βόλου, 21ο Δ.Σ. Βόλου, 22ο Δ.Σ. Βόλου, 26 Δ.Σ. Βόλου, 32ο Δ.Σ. Βόλου, 1ο και 2ο Δ.Σ. Βελεστίνου, 1ο και 2ο Δ.Σ. Αγριας, 2ο Δ.Σ. Κάρλας-Ριζόμυλου, Δ.Σ. Αργαλαστής, Δ.Σχολεία Άνω και Κάτω Λεχωνίων, Δ.Σ. Πορταριάς, Δ.Σ. Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.