Από ποιους δέχεται πιέσεις η Ζέττα και ποιος μπορεί να την κερδίσει;

Ποιοι ενδιαφέρονται να είναι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Έξι βουλευτές θα εκλέξει η Μαγνησία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και αυτό κινητοποιεί πολλούς συμπολίτες να διεκδικήσουν… θέση στη Βουλή. Οι εκλογές, όπως εκτιμούν έγκυροι παρατηρητές, δεν μπορούν παρά να γίνουν το Μάρτιο, με καταληκτική ημερομηνία συγκεκριμένα, στις 22 Μαρτίου. Η συγκυβέρνηση, είναι αδύνατον, προς το παρόν, να συγκεντρώσει 180 βουλευτές και να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί όμως ν’ αλλάξει το κλίμα και να δοθεί παράταση στη θητεία της, αν πετύχει στις συζητήσεις της με τους εταίρους και τις διεθνείς αγορές, τις επόμενες εβδομάδες, κάτι νέο και ελπιδοφόρο για το μέλλον της χώρας, σχετικά με το χρέος ή μια πιο απελευθερωμένη οικονομική πολιτική, έξω από μνημόνια.

Με δεδομένο ότι το Μάρτιο θα γίνουν εκλογές, όλα τα κόμματα, και φυσικά η ΝΔ, προετοιμάζονται για την εκλογική μάχη. Ήδη το κυβερνών κόμμα ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ρίχνοντας στη μάχη υπουργούς και στελέχη πρώτης γραμμής, ενώ στη Μαγνησία, αναμένεται να έρθει ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούν πάση θυσία να πείσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους, ότι τα δύσκολα πέρασαν και πλέον με αναπτυξιακούς ρυθμούς, πάνω από 3% το 2015 και το 2016 (που πρέπει να γίνουν κανονικά οι εκλογές), οι Έλληνες θα δουν να διαμορφώνονται νέα δεδομένα στη ζωή τους, προς το καλύτερο.
Οι δημοσκοπήσεις, υποστηρίζουν στη ΝΔ, μπορεί να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε ποσοστά και «χτυπά» αυτοδυναμία, πλην όμως οι ψηφοφόροι, ούτε επιθυμούν τώρα εκλογές, αλλά ούτε εμπιστεύονται στον Αλέξη Τσίπρα το «τιμόνι» της διακυβέρνησης της χώρας. Στην ερώτηση, ποιον θεωρούν ικανό για πρωθυπουργό, οι περισσότεροι ψηφίζουν Αντώνη Σαμαρά. Οπότε, όπως υποστηρίζουν οι πολιτικοί αναλυτές της ΝΔ, υπάρχει ακόμη πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να «γυρίσει» τα αποτελέσματα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Στη Μαγνησία

Σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, γεγονός που εκπλήσσει, δεδομένου ότι τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις με το… ζόρι συμπλήρωνε ψηφοδέλτιο και το κόμμα έφτανε ακόμη και στο «παρακαλετό». Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, αποδεικνύει ότι στη ΝΔ πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί η μάχη απ’ όλους για την παράταξη και την Ελλάδα.
Η μέχρι τώρα απόφαση του Γιώργου Σούρλα να μην μετέχει στις εκλογές, είναι η μεγάλη δεξαμενή ψήφων, από την οποία θέλουν όλοι να «πιουν νερό» και ασφαλώς η θέση του έμπειρου και επί πολλά χρόνια βουλευτή και υπουργού, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Σ’ αυτή την περίπτωση, η βουλευτής Ζέττα Μακρή είναι χαμένη, διότι είναι γνωστή η κόντρα των δυο πολιτικών προσώπων.
Αντίθετα, η Ζέττα Μακρή έχει κάνει «βουτιά» στην άλλη μεγάλη δεξαμενή, που άφησε ο Θανάσης Νάκος αλλά και στους ΑΝΕΛ. Είναι γεγονός, ότι ήδη έχει προσπορισθεί στελέχη του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας και η Βούλα Αλεξίου, η οποία θυμίζουμε ότι βοήθησε τα μέγιστα τον κ. Μπέο να εκλεγεί δήμαρχος και στην συνέχεια αποπέμφθηκε. Η περίπτωση της προσέγγισης της Ζέττας Μακρή με την Βούλα Αλεξίου έχει και έντονο παρασκήνιο με «καραμπόλες» στο πολιτικό σκηνικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέγγιση της Βούλας Αλεξίου με την βουλευτή έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος ως «δυνατός παίκτης» στο πολιτικό σκηνικό, αμέσως ανταπάντησε με αγκαλιάσματα στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η κ. Χρυσοβελώνη, δημιουργεί πλέον σχέσεις με τον Δήμαρχο, δεδομένου ότι ο γιος της Βούλας Αλεξίου, Κώστας, ήταν δεύτερος στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, με το σημαντικό αριθμό ψήφων 3.397 και αυτός της δημιουργεί πρόβλημα. Τώρα, με τον Αχιλλέα Μπέο να την στηρίζει, αλλάζει το σκηνικό και προσπαθεί, ώστε την «χασούρα» των ΑΝΕΛ από τους Βούλα και Κώστα Αλεξίου, να την ισοφαρίσει , με υποστήριξη από τον δήμαρχο.

Έγκυρες πληροφορίες του magnesianews.gr, αναφέρουν ότι η Ζέττα Μακρή δέχεται πιέσεις, αλλά ως πολύ έμπειρη, κάνει πολλές επαφές και από το πολιτικό της γραφείο περνούν συμπολίτες που δεν ήταν ποτέ μαζί της στο παρελθόν. Οπότε, υποστηρίζουν ότι η Ζέττα Μακρή είναι πολύ σκληρή για να την «φάνε».
Ο άλλος του ψηφοδελτίου, είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος αν και εκμεταλλεύεται την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», όπου εργάζεται, για να φέρει κοντά του στελέχη της ΝΔ, εν τούτοις, οι δυνατότητες του είναι μικρές ως πολιτικού και μάλλον ως αντίβαρο θα λειτουργήσει η υποψηφιότητα του για να μην ψηφιστεί η Ζέττα Μακρή. Ίσως όμως, ο Χρήστος Μπουκώρος να είναι αυτός, του οποίου την «καυτή» ανάσα θα νιώσει η βουλευτής, αν και ορισμένοι αναφέρουν ότι και πάλι θα «πάει… αδιάβαστος».
Υπάρχουν όμως και πολλοί ακόμη ενδιαφερόμενοι για να διεκδικήσουν την ψήφο του Μαγνησιώτικου λαού.

Ο Αργύρης Μποντός, αντιπρόεδρος στον ΕΛΓΑ, έχει πολλά ερείσματα στον αγροτικό κόσμο και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αλμυρού και θα δώσει αυτή τη φορά σοβαρή μάχη. Ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Καλτσογιάννης, δικηγόρος, είναι ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική, αλλά η δημοφιλία του δεν πιστεύουμε ότι είναι μεγάλη ή μπορεί να την αυξήσει. Εν τούτοις άρχισε από τώρα την μάχη και ίσως να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα. Από τον κ. Καλτσογιάννη, αυτή που πρέπει να «φοβάται» είναι η Ζέττα Μακρή, διότι θεωρείται δικός της άνθρωπος.
Ενδιαφέρον, μέσω του φίλου του Άδωνι Γεωργιάδη, έχει επιδείξει και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης, ο οποίος έχει πολιτικές δυνατότητες να φέρει κόσμο στη ΝΔ. Δραστήρια κινείται και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Αναγνώστου, ο οποίος θέλει να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά έως τώρα παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το ενδιαφέρον τους δείχνουν επίσης η Έλενα Αντωνοπούλου, ο Σπύρος Δεσύλλας, αλλά και ο Μιχάλης Μιτζικός, που δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση του κόμματος, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Γ.Γ. του δικηγορικού συλλόγου κ. Βασίλη Μπακαλιάνου, ο οποίος χαίρει εκτίμησης, όχι μόνον στον επαγγελματικό του χώρο.

Πάντως, όλους τους σχεδιασμούς των υποψηφίων θα «τινάξει» στον αέρα, μια απρόβλεπτη συμμετοχή της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία μπορεί να δηλώνει αρνητική σε μια συνεργασία της με τη ΝΔ, κανείς όμως δεν γνωρίζει τι θα πράξει στην περίπτωση που ανασχηματιστεί ο χώρος της κεντροδεξιάς. Την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όλοι τη φοβούνται, γι αυτό και όλοι το απεύχονται να την βρουν απέναντί τους. Άλλωστε, αν η ΝΔ βγει δεύτερο κόμμα και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη, τότε δεν ελπίζει παρά μόνον σε μια έδρα, οπότε εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον και τίθεται το ερώτημα, ποιος θα είναι αυτός που θα καταφέρει να κερδίσει τη Ζέττα;

Γ. ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.