Από πτώση μεταλλικής σκάλας ο θανάσιμος τραυματισμός του 49χρονου χειριστή

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης του ατυχήματος

Σε πτώση σιδερένιας σκάλας φαίνεται να οφείλεται ο βαρύτατος τραυματισμός στο κεφάλι του 49χρονου χειριστή γερανού, σήμερα το πρωί και ενώ βρισκόταν στο ναυπηγείο Αμαλιάπολης. Το Λιμεναρχείο συνέλαβε τρία αδέλφια – ιδιοκτήτες του ναυπηγείου και τον υπεύθυνο ασφάλειας της εγκατάστασης, ενώ τη δικογραφία ετοιμάζει ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης, αν και αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει η Αστυνομία.

Το ατύχημα έγινε στις 8.30 σήμερα το πρωί, στο πλωτό διάδρομο, που χρησιμοποιείται για να έχει πρόσβαση στα προς επισκευή πλοία το προσωπικού του ναυπηγείου. Ο 49χρονος Νικόλαος Σούρλας, χειριστής γερανού, που ανήκε στο προσωπικό του ναυπηγείου, περπατούσε πάνω στον διάδρομο και, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του έπεσε η μεταλλική σκάλα και τον χτύπησε στο κεφάλι, ενώ το Λιμεναρχείο μέσω καταθέσεων προσπαθεί να διακριβώσει τι ακριβώς έγινε και προκλήθηκε το ατύχημα.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που πήγε επί τόπου και τον παρέλαβε βαρύτατα τραυματισμένο, αλλά άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν το ασθενοφόρο φτάσει στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Ο άτυχος άνδρας, που ήταν κάτοικος – εν ζωή – Ν. Αγχιάλου και εργαζόταν στο ναυπηγείο ως χειριστής γερανού ήταν έγγαμος πατέρας δύο παιδιών, μιας κόρης παντρεμένης και ενός αγοριού 7 χρονών, κατέλιπε δύο μικρά εγγόνια, ενώ η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός στην κοινωνία της Ν. Αγχιάλου.

Το Λιμενικό συνέλαβε τρία αδέλφια που είναι ιδιοκτήτες του ναυπηγείου, καθώς και τον υπεύθυνο ασφάλειας των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου, . Επί τόπου δε πήγε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας από το Βόλο, για να κάνει αυτοψία στο χώρο που έγινε το ατύχημα.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Με αφορμή το σημερινό θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε σε εργασιακό χώρο στην Αμαλιάπολη του Δήμου Αλμυρού και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του εργαζόμενος συμπολίτης μας από την Νέα Αγχίαλο, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, εκφράζει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

«Αυτό το συμβάν μαζί με το πρόσφατο που συνέβη στην ΑΓΕΤ, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Να διερευνηθούν διεξοδικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Θα πρέπει στους χώρους εργασίας να εφαρμόζονται και να τηρούνται υποδειγματικά όλοι οι κανόνες εργασιακής ασφάλειας για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων.
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα στον εργασιακό μεσαίωνα, που έχει επιβληθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική με την ανατροπή των εργατικών δικαιωμάτων τους και την εντατικοποίηση της εργασίας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής.

Πέθανε 57χρονος

Στο μεταξύ, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ Ελευθέριος Ταμπούρης, μετά από εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη. ο άτυχος υπηρέτησε πολλά χρόνια ως ταμίας στο ΙΚΑ Βόλου, απ΄όπου συνταξιοδοτήθηκε πριν τέσσερα περίπου χρόνια. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε ιδιαίτερη αγάπη στη Νίκη Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.