Λύματα στον χείμαρρο Σεσκλιώτη

Ζητείται από τη ΔΕΥΑΜΒ να διερευνήσει από ποια βιομηχανία προήλθε η ρύπανση

Αστικού τύπου λύματα έπεσαν στον χείμαρρο Σεσκλιώτη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων δειγμάτων που είχαν λάβει οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας – Σποράδων. Η ρύπανση δεν θεωρείται αξιόλογη, εκτιμάται ότι πιθανόν προήλθε από βλάβη του βιολογικού καθαρισμού βιομηχανίας και εστάλη έγγραφο στη ΔΕΥΑΜΒ να διερευνήσει από ποιά βιομηχανία προήλθε η ρύπανση.

Τα δείγματα από επιφανειακό νερό είχαν ληφθεί στις 12 Αυγούστου και από την ανάλυσή τους προκύπτει ότι είναι επιβαρυμένα σε ολικά κολοβακτηριοειδή και εντερόκοκκους.

Συγκεκριμένα τα δείγματα από το δίκτυο ακαθάρτων της Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου έδειξαν 8,1 pH, 3,6 mg/cm αγωγιμότητα, 67 COD ανά mg/l, 0,34 mg/l φωσφορικό ολικό, 48 mg/l αιωρούμενα στερεά, 3,2 mg/l ολικό άζωτο, 14 mg/l BOD5 και 0,06 mg/l ανιονικά τασενεργά.

Τέλος, τα ολικά κολοβακτηριοειδή ήταν 80.000 cfu/100 ml, οι εντερόκοκκοι 900 cfu/100 ml, ενώ τα κοπρώδη κολοβακτηριοειδή ήταν μηδενικά.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος εξαντλείται κάθε περιθώριο για να εντοπιστεί όποιος ρυπαίνει. Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν και θα ακολουθηθεί ότι προβλέπει η νομοθεσία.

Καθαρές οι ακτές
Από τις δειγματοληψίες στο θαλασσινό νερό των ακτών του Παγασητικού που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας – Σποράδων, προκύπτει ότι οι ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση, επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.