Αστροπαρατήρηση υπό τους… ήχους γκάιντας και νταουλιού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Από το Σύλλογο Θρακών Μαγνησίας και την Εταιρεία Αστρονομίας

Την Δευτέρα στις 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Κ. Λεχώνια, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας, αστροβραδιά με την συμμετοχή της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου ,υπό τους ήχους γκάιντας και νταουλιού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η αστροπαρατήρηση έλαβε τόπο στον ιδιωτικό χώρο του Προέδρου του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας κου Μαλαμίδη Θωμά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα εδέσματα και τα γλυκίσματα που υπήρχαν ήταν δημιουργίες της οικοδέσποινας κας Μένιας Χατζάκη και των υπολοίπων γυναικών του Συλλόγου και φίλων του Συλλόγου, καθώς και τα ποτά ήταν προσφορά του Συλλόγου.

Η εκδήλωση άρχισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, με τους ευχαριστήριους λόγους του κ. Μαλαμίδη Θωμά και του κου Ζαφραντζά Ευστάθιου, οικονομολόγου και μέλους του Δ.Σ της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Αργότερα έγινε παρουσίαση από τον Φυσικό, κ. Καμβρογιάννη Κώστα με θέμα το «Ηλιακό μας Σύστημα». Καθώς ο Ήλιος έδυε και τα αστέρια έπαιρναν θέση σιγά-σιγά στον ουρανό, ακολούθησε Ουρανογραφία απο τον κ. Ζαγάκο Γεώργιο, μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας αλλά και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακών.

Έγινε αναγνώριση τον κυριότερων αστερισμών του καλοκαιριού όπως της Μεγάλης και Μικρής Άρκτου, καθώς και παρατήρηση των τριών Πλανητών που δεσπόζουν αυτήν την εποχή στον έναστρο ουρανό όπως της Αφροδίτης, του Δία και του Κρόνου με την βοήθεια των τηλεσκοπίων που υπήρχαν από τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας όπως του κου Γερμάνη Παναγιώτη, Μηχανικού Λογισμικού Η/Υ και διαχειριστή του site της Εταιρείας (www.astronomos.gr). Άλλα αντικείμενα που μπόρεσαν να παρατηρηθούν ήταν το Μ4 , ένα σφαιρωτό σμήνος στον αστερισμό του Σκορπιού, το Μ57,ένα πλανητικό νεφέλωμα στον αστερισμό της Λύρας, καθώς και διπλά αστέρια ο Mizar με τον Alcor στην Μεγ.Άρκτο και ο Albireo στον αστερισμό του Κύκνου.

Η μαγική βραδιά έκλεισε όπως ήταν αναμενόμενο με χορό με τα όμορφα ακούσματα της γκάιντας του Ζεράι Στέφανου του νταουλιού του Κανδήλα Απόστολου.

Εμείς σαν ΔΣ Συλλόγου ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους, ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά γεμάτη αστέρια και Θράκη, ευχαριστούμε το μέλος μας το Γιώργο Ζαγάκο και την ομάδα της Αστρονομίας, το φίλος μας κο Ζεράι με τη γκάιντα που είναι πάντα κοντά μας, καθώς και το ανερχόμενο αστέρι της Θράκης στο νταούλι τον Απόστολο…!!! Καλό καλοκαίρι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.