Γιορτή βιβλίου και εβδομάδα φιλαναγνωσίας στο «Τοπάλειο»

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου – ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας – Κάτω Λεχωνίων –«Τοπάλειο» διοργάνωσε, στον χώρο του σχολείου, εβδομάδα γιορτής βιβλίου από τις 4 έως 8 Απριλίου.

Η γιορτή περιλάμβανε

1. Έκθεση βιβλίου
2.Γνωριμία των μαθητών και παρακολούθηση ομιλίας της γνωστής συγγραφέως και εκπαιδευτικού της πόλης μας Έλενας Στανιού .
3. Διάφορες δραστηριότητες ανά τάξη με τους μαθητές
4. Έκθεση εργασιών των μαθητών του σχολείου μας με θέμα το βιβλίο.

Συγκεκριμένα την Δεύτερα 4 Απριλίου η συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων και εκπαιδευτικός Έλενα Στανιού αφιέρωσε όλο το πρωινό γνωρίζοντας τα παιδιά και μιλώντας τους με σκοπό τον τονισμό της αξίας των βιβλίων και της ανάγνωσης και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της διάδοσης της παιδικής λογοτεχνίας, όπως αυτή διαμορφώνεται στις μέρες μας.

Την ίδια μέρα ξεκίνησε στον χώρο του σχολείου έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Πένα», δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεφυλλίσουν δεκάδες βιβλία και να αγοράσουν πολλά απ’ αυτά.
Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς – Δράκειας που μαζί με τους δασκάλους επισκέφτηκαν το Σχολείο.

Οι γιορτή βιβλίου έγινε με την συνδρομή του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Λεχωνίων, ο οποίος συνεργάζεται σε όλες τις δράσεις που υλοποιούνται και η Πρόεδρος του Βασιλική Γανωτή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. βρίσκονται δίπλα στο σχολείο, γεγονός που είναι σε όφελος των παιδιών άλλα και της τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.