Γ. Μπάλλας: «Ντροπιαστική η συμφωνία με τους εταίρους»

Τονίζει ο Αναπλ. Συντονιστής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

«Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους λεγόμενους “εταίρους”, τοκογλύφους εκβιαστές στην ουσία, είναι μια συμφωνία ντροπιαστική, μια συμφωνία υποτέλειας, που δεν έχει καμιά σχέση με τα ιδανικά και τα οράματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ριζοσπαστικής αριστεράς και της μαχόμενης κοινωνίας που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για δημοκρατία και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους στην πατρίδα μας». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Αναπλ. Συντονιστής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Γ. Μπάλλας .
Όπως τονίζει, «το κυριότερο, είναι μια συμφωνία που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το περήφανο και συντριπτικό ΟΧΙ που διατράνωσε ο λαός μας στις 5 Ιούλη, κατανικώντας εκβιασμούς και απειλές ξένων και ντόπιων κέντρων που τον θέλουν υποταγμένο.
Είναι ξεκάθαρο πως μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή από το λαό μας, ακόμη κι αν περάσει στη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Είναι επίσης απολύτως ξεκάθαρο πως όσοι βουλευτές ψηφίσουν ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης στη Βουλή, σε καμιά περίπτωση δεν θέτουν θέμα άρσης της εμπιστοσύνης προς αυτή.
Οι βουλευτές που θα αρνηθούν να κυρώσουν τη συμφωνία-μνημόνιο, όπως και χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα δηλώνουν την απόλυτη συνέπειά τους προς τις καταστατικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις συνεδριακές αποφάσεις και τις αποφάσεις της ΚΕ του Κόμματος.
Είναι η στιγμή που πρέπει να περιφρουρηθεί από το Κόμμα ο ριζοσπαστικός και αντιμνημονιακός του χαρακτήρας, να επαναβεβαιωθούν τα αριστερά του χαρακτηριστικά και η στάση του υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όλου του Λαού.
Στην κατεύθυνση αυτή, κρίνεται απολύτως απαραίτητη η συνεδρίαση όλων των κομματικών οργάνων, η σύγκληση συνελεύσεων των ΟΜ, η σύγκληση των Νομαρχιακών Επιτροπών και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στη Μαγνησία μεγάλο μέρος συντρόφων ζητούν τη σύγκλιση των οργάνων και οργανώσεων. Καλούμε τα μέλη της Ν.Ε. να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ενωτικά και συντεταγμένα να συγκληθεί η Γραμματεία και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την αποσύρουν, έστω και την τελευταία στιγμή, πριν να δημιουργηθούν αμετάκλητα τετελεσμένα στη Βουλή.
Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση. Είναι η κρίσιμη ώρα που ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με την ιστορία και τη συνείδησή του, καθώς και με τη θέληση ενός ολόκληρου λαού. Κι αν κανείς μπορέσει να φέρει σε λογαριασμό τα δυο πρώτα, δεν μπορεί να κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται και δεν ακούει το Λαό.
Κι όπως διατύπωσε κι ο Αρης Βελουχιώτης, “αυτό που συμφέρει το Λαό, είναι πάντα αυτό που συμφέρει και το Κόμμα”. Θα νικήσουμε.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.