Δέσμευση ΟΠΕΚΕΠΕ για διορθώσεις στο σύστημα για τους παραγωγούς του Κ. Πηλίου

Κινητοποίηση 100 παραγωγών στην πρώην ΕΑΣ Πηλίου σήμερα

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου στα Κ. Λεχώνια, περίπου 100 παραγωγοί, από τους περίπου 200 που πλήττονται συνολικά, από το πρόβλημα που υπάρχει με την υποβολή δηλώσεων ΟΠΚΕ, εξισωτικής αποζημίωσης και βοσκοτόπων και κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα όχι μόνο της φετινής ενίσχυσης, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός είχε καλέσει την κυβερνητική βουλευτή και εκ νέου υποψήφια βουλευτή Ζέττα Μακρή να παραβρεθεί στην κινητοποίηση, όπως και έγινε, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δόθηκε προφορικά η δέσμευση ότι από τη Δευτέρα, το σύστημα τηλεπισκόπησης (που μπλόκαρε και έχει αφήσει εκτός τους 200 παραγωγούς), θα ανοίξει και πάλι, ώστε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να κάνουν τις απαιτούμενες διορθώσεις, για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους.

Όπως ανέφερε στο www.magnesianews.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννης Διαννελάκης, η σημερινή συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην υποβολή των δηλώσεων και το σύστημα άφησε εκτός περίπου 200 παραγωγούς της περιοχής Κεντρικού Πηλίου.
Στη συγκέντρωση είχε προσκληθεί και η βουλευτής της Ν.Δ. κα Ζέττα Μακρή, που έδωσε το παρών και από την οποία οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι, ζήτησαν να δοθεί άμεση λύση και οπωσδήποτε πριν τις εκλογές.

«Σε συνομιλία που είχε η κα Μακρή με τον αντιπρόεδρο του ΟΕΠΕΚΕΠΕ, υπήρξε η δέσμευση ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα και οι παραγωγοί θα μπορέσουν να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, για να μπορέσουν τα πάρουν τα χρήματά τους», ανέφερε ο κ. Διαννελάκης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού επισήμανε την αναστάτωση των παραγωγών από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και είχε αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός του συστήματος, κάτι που είχε αποτέλεσμα, να χάσουν όχι μόνο τα χρήματα της ενίσχυσης για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.