Δενδροφύτευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας Άνω Λεχωνίων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πενήντα δένδρα φύτεψαν σήμερα Δευτέρα, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας, στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου στα Άνω Λεχώνια.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του σχολείου, η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια της Περιβαλλοντιικής Εκπαίδευσης και του προγράμματος «Κοινωνικού Σχολείου», όπου προτείνεται η ενεργός συμμετοχή των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων τοπικών φορέων σε δράσεις με σκοπό αφενός μεν την ευαισθητοποίση των παιδιών για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή του πρασίνου στην ποιότητα της ζωής μας, και αφετέρου στον καλοπισμό και την αναβάθμιση του χώρου του σχολείου.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και δια του δασοπόνου και αντιπροέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κωνσταντίνου Καλιμόπουλου έγινε σχετικό αίτημα στο Δασαρχείο Λάρισας για την δωρεά παροχή πενήντα δένδρων.

Στη συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Βόλου με σχετικό αίτημα μας στην αντιδήμαρχο Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής Μίνα Καλογήρου για την διάθεση ειδικευμένου προσωπικού για την υλοποίηση των εργασιών της δενδροφύτευσης. Η ανταπόκριση του Δήμου Βόλου ήταν άμεση και έτσι με την συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκε η φύτευση των πενήντα δένδρων στο περιβάλλον χώρου του σχολείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.