ΔΕΥΑΜΒ: Αναβλήθηκαν ΟΕΥ και Κανονισμός άρδευσης

Για επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, αναβλήθηκαν, τόσο ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης, αλλά και το θέμα του Κανονισμού Άρδευσης.
Για το θέμα της έγκρισης του κανονισμού άρδευσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι αναβάλλεται, καθώς υπάρχει αναμονή για υποβολή προτάσεων από τις 16 Τοπικές Κοινότητες.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γαργάλας ζήτησε το θέμα της άρδευσης να περάσει στο Δήμο και να αποκτήσουν τα Τοπικά Συμβούλια μερικό ρόλο. Όπως ανέφερε, υπάρχει θεσμοθετημένο το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου, δεν θα επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΜΒ με κοστολόγιο άρδευσης ενώ η Επιχείρηση δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό για το σκοπό αυτό.

Ο Αχιλλέας Μπέος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιδιώκει κέρδος από την άρδευση, αλλά να γνωρίσει πόσοι είναι οι αγρότες, πόσοι κτηνοτρόφοι και πόσοι χρησιμοποιούν νερό. «Στη συνέχεια θα έρθει το θέμα της σύνδεσης με την αποχέτευση στα χωριά, αλλά πρέπει να μπει μια τάξη στην Επιχείρηση. Πρέπει να ξέρουμε πόσοι είναι οικιακοί, πόσοι βιομηχανικοί και πόσοι αγροτικοί ή κτηνοτροφικοί καταναλωτές», επισήμανε.
Τελικά, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε, αν υπάρξει συμφωνία με τις Τοπικές Κοινότητες, για τον κανονισμό άρδευσης, να εγκριθεί η δαπάνη για τη συντήρηση των αρδευτικών αγωγών, θέμα για το οποίο ο Κ. Γαργάλας ψήφισε λευκό.

Τέλος, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε την προμήθεια καυσίμων ύψους 107.000 € με τον ΦΠΑ με τον πρόεδρο να αναφέρει ότι η Επιχείρηση εξετάζει την εφαρμογή ενός νέου συστήματος με χάρτες, που θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ώστε να γνωρίζει η Επιχείρηση που πήγε και τι απόσταση διήνυσε κάθε όχημα, για να μην υπάρχει διαρροή καυσίμων.

Αναφορά στα πολιτικά δρώμενα
Από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, δεν έλειψε και η αναφορά στην πολιτική κατάσταση της χώρας, με τον Αχιλλέα Μπέο να λέει, αστειευόμενος, προς τον Κ. Γαργάλα, ότι η Κουμουνδούρου δεν δέχτηκε τα στελέχη της Μαγνησίας ούτε για να …σκουπίζουν!

Ο Κώστας Γαργάλας, απάντησε ότι με τον αγώνα των τοπικών στελεχών του, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε μεγάλα ποσοστά στη Μαγνησία.
«Σας έχουν για να τραβάτε το κάρο, έστειλαν τα στελέχη στο σπίτι τους και δεν το κατάλαβαν», απάντησε ο δήμαρχος, με τον σύμβουλο της μειοψηφίας να του αντιτείνει ότι κάρο χωρίς ρόδα δεν προχωράει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.