ΔΕΥΑ Ρ. Φεραίου: Σε εξέλιξη έργα σε όλες τις περιοχές του δήμου

Επιτυχία θεωρείται η υδροδότηση του Στεφανοβικείου, σύμφωνα με τον κ. Θαν. Βλάχο

Σε εξέλιξη βρίσκονται, μια σειρά από έργα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, μετά και τα καλά νέα που υπήρξαν για τους κατοίκους του Στεφανοβικείου, που μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας, φθάνει στις βρύσες τους, καλό και άφθονο νερό.
Όπως δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου κ. Θανάσης Βλάχος, «το πρόβλημα με το νερό στο Στεφανοβίκειο, υπάρχει εδώ και σειρά χρόνων… Μετά τις δοκιμές που έγιναν, το νερό πλέον έχει διπλάσια πίεση, γιατί υπήρχε πρόβλημα και σε αυτό, όπως και όλα τα παλιά συστήματα με υδατόπυργο που διαθέτουν αρκετά χωριά.
Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου λύνει το θέμα του νερού του Στεφανοβικείου, αποσυνδέοντας το παλιό δίκτυο αμιαντοσωλήνων και τα έργα που έγιναν αντικατέστησαν το μεγαλύτερο μέρος».

Ξηλώνεται το δίκτυο ύδρευσης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «υπάρχει ένα μικρό τμήμα αμιαντοσωλήνων ακόμη στο δίκτυο του χωριού, που έχει εντοπιστεί και τις επόμενες ημέρες θα βγει εκτός του δικτύου ύδρευσης», σημείωσε ο κ. Βλάχος, που πρόσθεσε ότι έγιναν νέες συνδέσεις ύδρευσης σε σπίτια και οικήματα, που ήταν συνδεδεμένα μόνο με το παλιό δίκτυο και είχε αποτέλεσμα να γίνονται διακοπές νερού τις τελευταίες ημέρες.
Το έργο ύδρευσης του Στεφανοβικείου, έγινε από ιδίους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Τα άλλα έργα
Όπως τόνισε ο κ. Βλάχος, «ολοκληρώνοντας τη σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης, που ήταν στόχος της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΡΦ, υπάρχει σε εξέλιξη το έργο της νέας γεώτρησης Καναλίων, καθώς απομένει η σύνδεση με τη ΔΕΗ και θα παραδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθεί η εφεδρική γεώτρηση στο Κεραμίδι, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα υδροδότησης που υπάρχει, ειδικά τον Αύγουστο, που αυξάνεται η κατανάλωση νερού λόγω και των επισκεπτών. Ο κ. Βλάχος ζήτησε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού, για να μην υπάρχουν διακοπές υδροδότησης».
Επίσης, ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθούν κάποιες συνδέσεις, θα δοθεί σε χρήση η νέα δεξαμενή ύδρευσης του Βελεστίνου, που θα συμβάλει στην αντιμετώπισης των προβλημάτων με τη χαμηλή πίεση νερού, που αντιμετωπίζει η έδρα του Δήμου.
Επόμενος στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ρήγα Φεραίου, είναι η αλλαγή δικτύου αμιαντοσωλήνων στο Μικρό Περιβολάκι και στο Βελεστίνο, όπως και η αποχέτευση στην έδρα του Δήμου.
Ο κ. Βλάχος εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Επιχείρηση κατάφερε να φέρει σε πέρας το μεγάλο έργο του Στεφανοβικείου και εκτίμησε ότι σύντομα αναμένεται να δοθεί μια υδρευτική γεώτρηση στο Αερινό.
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έργων, ανέφερε ότι η γεώτρηση των Καναλίων προέρχεται από χρήματα του Δήμου και η γεώτρηση στο Αερινό, ήταν ενταγμένη σε πρόγραμμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ η αλλαγή δικτύου στο Μ. Περιβολάκι, θα γίνει επίσης με ιδίους πόρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.