Δημοπρατείται η ασφαλτόστρωση της σύνδεσης του αεροδρομίου της Σκιάθου

Με την παραλία του Ξανέμου

Δημοπρατείται μετά από την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού η ασφαλτόστρωση της σύνδεσης του αεροδρομίου της Σκιάθου με την παραλία του Ξανέμου. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος», προϋπολογισμού 425.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους του ΕΣΠΑ στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νήσων καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Με έργα ουσίας όπως αυτό στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων, διαχέουμε κοινοτικά κονδύλια δημιουργώντας μόχλευση στην τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας τόσο των μόνιμων κατοίκων της περιοχής όσο και του πλήθους των επισκεπτών του νησιού από το Aεροδρόμιο προς την παραλία «Ξάνεμος». Επιπλέον η κατασκευή οδοστρώματος περιμετρικά της λίμνης συμβάλει στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου επιτρέποντας στον χρήστη να επικοινωνήσει με το φυσικό περιβάλλον και τον υγρότοπο της περιοχής. Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε αμφίδρομη σχέση και επίδραση με την ανάπτυξη του τουρισμού.

Το έργο αφορά σε εργασίες οδοποιίας στα τμήματα:
1) Αρχή Αεροδρομίου έως παραλία «Ξάνεμος»: βελτίωση οδοστρώματος σε ασφαλτοστρωμένη οδό μήκους 2.100 μ. & πλάτους 7 μ., 2) Αρχή Αεροδρομίου προς Καρνάγιο: βελτίωση οδοστρώματος σε ασφαλτοστρωμένη οδό μήκους 300 μ. & πλάτους 10 μ. και 3) Τμήμα στο Νοτιοδυτικό άκρο Αεροδρομίου: βελτίωση ασφαλτικού οδοστρώματος υφιστάμενης οδού μήκους 500 μ. Επίσης προβλέπεται η ασφαλτόστρωση υφιστάμενου χωματόδρομου μήκους 820 μ. & πλάτους 6 μ. πέριξ της Λίμνης Αγίου Γεωργίου.

Ακολουθεί η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο του έργου με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκιάθου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ανήκει στα έργα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης (ΟΣΑΝ)της Νήσου Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.