Δημ. Εσερίδης: Η φροντίδα στα σχολεία θα είναι συνεχής

Οι πόρτες του δήμου θα είναι ανοικτές είπε ο δήμαρχος Αλμυρού στο σημερινό Αγιασμό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο Αγιασμός και στα σχολεία του Αλμυρού.

Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημ. Εσερίδης, «Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει κάτω από δύσκολες για τη δημόσια εκπαίδευση συνθήκες, αφού η οικονομική κρίση αποτελεί πλέον γνώμονα για όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και των δυνατοτήτων του Δήμου, η φροντίδα θα είναι συνεχής. Διότι για εμάς το θέμα παιδεία είναι επένδυση και όχι χορηγία. Τόσο στα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σ΄όλα σχεδόν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και σε οποιοδήποτε άλλη ανάγκη προκύπτει.

Συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς για τη πολύτιμη συμβολή τους μέσω του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσής τους και των παιδαγωγικών γνώσεών τους στις επιτυχίες των παιδιών στις πανελλήνιες εξετάσεις. Τους καλώ να δείξουν γι’ άλλη μια χρονιά τον άριστο επαγγελματισμό τους. Και να βεβαιώσουν τους γονείς ότι τα παιδιά τους είναι σε ασφαλή και έμπειρα χέρια.

Εύχομαι στους μαθητές μας καλή πρόοδο. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος Αλμυρού, θα βρίσκομαι σε άριστη συνεργασία με όλους σας. Μαζί θα προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν σήμερα σ’ εσάς. Έχω εμπιστοσύνη σ’ εσάς. Είστε αυτοί τους οποίους θα συμβουλεύομαι τακτικά. Διότι τα προσόντα σας, το ανοιχτό μυαλό σας αλλά και η αγάπη σας γι’ αυτό τον τόπο είναι τα εφόδια που θα πάρω από εσάς για να μπορέσω να δώσω λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς επίσης και σε έργα υποδομών.

Για τους γονείς που σήμερα μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση, το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και οι πολυδάπανες απαιτήσεις των καιρών είναι αυτές που γονατίζουν την κάθε οικογένεια. Ένα πρόβλημα στο οποίo έχετε την αμέριστη κατανόηση και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής. Αλλά και τη δέσμευση ότι τα παιδιά σας θα εκπαιδεύονται σ΄ ένα καλύτερο κτιριακό περιβάλλον με την απαραίτητη ασφάλεια και υγιεινή του χώρου.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως θα είμαστε κοντά σας, αρωγοί και συμπαραστάτες, σε κάθε ζήτημα που αφορά στους μαθητές, την εκπαίδευση και την εύρυθμη λειτουργία όλων των Σχολείων του Δήμου μας. Οι πόρτες του Δήμου θα είναι πάντα ανοικτές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.