Διάκριση για το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη»

Στον Διεθνή Διαγωνισμό “TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016”

Μια ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών “TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016”, ο οποίος διεξήχθη 28 και 29 Μαΐου στην Αθήνα, πέτυχε το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη».

Το χρυσοπράσινο λάδι με τα αρώματα του Πηλίου, κέρδισε το αργυρό βραβείο σε μια διοργάνωση με υψηλό επίπεδο προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα και με έντονο ανταγωνισμό για διάκριση.

Το βραβείο TASTE Olymp Awards 2016, του διαγωνισμού ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ τροφίμων και ποτών, αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση για την παραδοσιακή εταιρία που αναγνωρίζεται στις διεθνείς αγορές και πετυχαίνει σημαντικές διακρίσεις για τα προϊόντα της.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», συνεπές όπως πάντα στη διατήρηση της ποιότητας που προσφέρει στους καταναλωτές, είχε αποσπάσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία QUALITY AWARDS of EXTRA VIRGIN OLIVE OIL «8th Aristion 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 9 & 10 Απριλίου. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν διακεκριμένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου οι οποίοι εξέτασαν περίπου 700 ελαιόλαδα από όλη την Ευρώπη, ενώ θεωρείται τόπος συνάντησης και δικτύωσης για παραγωγούς ελαιολάδου πολύ υψηλής ποιότητας, εμπόρους, διακινητές και αγοραστές.

Το χάλκινο μετάλλιο στον διαγωνισμό του Λονδίνου, έρχεται σε συνέχεια της εξαίρετης παρουσίας στην Έκθεση Ελαιολάδου Olio Capitale που πραγματοποιήθηκε 5 με 8 Μαρτίου 2016 στην Stazione Maritima στην Τεργέστη της Ιταλίας. Η Olio Capitale αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο των ελαιών, καθώς «μετρά» ήδη 10 χρόνια παρουσίας.

Στην ιταλική έκθεση, η παρουσία της εταιρίας «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», ήταν επίσης αξιοσημείωτη, με ειδικούς του ελαιοκoμικού τομέα να επαινούν τα στελέχη της εταιρίας, όπως έγινε και στη συνέχεια στο διαγωνισμό «Athina International Olive oil Competition».
ΣΗΜΑ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

Με τη σοφία των αιώνων, η ελιά και το λάδι, τα θεϊκά αυτά δώρα έγιναν θεματοφύλακες διαχρονικών αξιών, φρουροί μιας παράδοσης που υπερβαίνει τα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και εξαπλώνεται όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο, αναφέρουν οι διοργανωτές οι οποίοι βράβευσαν το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», με ποικιλιακή σύνθεση 80% Ελιά Πηλίου και 20% Καλαμών, ως το καλύτερο ελαιόλαδο της Θεσσαλίας.

Το πηλιορείτικο ελαιόλαδο
Οι βραβεύσεις για το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», έρχονται να αποδείξουν πέρα από την υψηλή ποιότητα που διακρίνει το χρυσοπράσινο πηλιορείτικο ελαιόλαδο, το γεγονός ότι μέσα στην Ελλάδα της κρίσης και στη Μαγνησία των προβλημάτων, η καινοτομία στις τεχνολογίες ψυχρής έκθλιψης, οι πιστοποιήσεις τυποποίησης και η εξωστρέφεια των στελεχών, μπορούν να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

ΒΡΑΒΕΙΑΟ δρόμος της ποιότητας, δύσκολος για τους περισσότερους, απαιτεί συνεχή αναβάθμιση καλλιεργητικών πρακτικών, διαδικασιών ελαιοπαραγωγής και ελαιοποίησης ώστε να παράγεται ελαιόλαδο οξύτητας έως 0,3% σε ελαϊκό οξύ ανά 100 gr, υψηλής διατροφικής αξίας, να διατηρεί όλες τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του χρώματος και της γεύσης του Πηλίου. Το νέο Βραβείο είναι ένα αξιόπιστο δείγμα ανωτερότητας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές εξωτερικού για την αύξηση των εξαγωγών.

Η επικοινωνία της πιστοποιημένης ανώτερης γεύσης έχει αποδεδειγμένα θετική επίδραση στις πωλήσεις και σύμφωνα με το moto της διοργάνωσης, κάθε νικητής προσθέτει κάτι σημαντικό στο προϊόν του. Επόμενος σταθμός για το ελαιόλαδο Οικογένειας Βολιώτη, η τελετή βράβευσης στην Αθήνα και φυσικά οι προκλήσεις συμμετοχής σε νέους διαγωνισμούς εξαιρετικών προϊόντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.