Δυναμική η πορεία του ΠΑΜΕ για το Πολυτεχνείο

Μαζική και δυναμική ήταν η σημερινή συγκέντρωση που διοργάνωση η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, με συμμετοχή δεκάδων σωματείων και φορέων, όπως αναφέρουν τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Λάζαρος Τσελεπής, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στην Κόκα – Κόλα και αναφέρθηκε στον απεργιακό αγώνα ενάντια στην απόφαση της εταιρεία να κλείσει το εργοστάσιο στο Βόλο. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Τίρχας, μέλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη σημερινή συγκέντρωση:

Με μαζικοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των λαϊκών επιτροπών, με οδηγό την προετοιμασία της Απεργίας της 12ης Νοέμβρη, να κάνουμε βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η απεργία στις 12 του Νοέμβρη ήταν η αρχή! Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, όλοι στην οργάνωση και την πάλη! Μπορούμε να δυναμώσουμε το κίνημα και τους αγώνες μας, να αφήσουμε στην άκρη μοιρολατρία και απογοήτευση!

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί ότι η σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αλλάξει, να συμπορευτεί με το ΠΑΜΕ και να δώσουμε πλήγμα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η ενότητα που καλούν καταλήγει σε συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης, σε κοινή διαδήλωση των εργαζομένων με εκείνους που απαιτούν την κατάργηση της Κυριακής Αργίας και που μιλάνε για «αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ» και όχι κατάργησή του! Κάτω από το «Όχι στα νέα μέτρα» βάζουν τους εργαζόμενους και τους πιο φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να παλεύουν κάτω από ξένη σημαία.

Να απομονωθούν οι δυνάμεις αυτές στα συνδικάτα, που ακόμη και σήμερα μιλάνε για υπεράσπιση μιας Κυβέρνησης που σφάζει το λαό. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποδέχονται τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις στη λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Οι δυνάμεις που αποδέχονται την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως «το κοινό μας σπίτι».
Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος, την φοροληστεία. Να μπει μπλόκο στις

Απολύσεις στους σχεδιασμούς για νέες μειώσεις μισθών. Οργάνωση του Αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με κάλυψη των απωλειών μας. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση. Άμεσα μέτρα προστασίας των Ανέργων. Να δυναμώσει η Αλληλεγγύη με τους Πρόσφυγες. Να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα, ισχυρής απεργιακής απάντησης.

Δυναμώνουμε την καθημερινή μας δράση με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας. Με Συμπαραστάτες τους ήρωες της τάξης μας. Τους εργάτες και τους νέους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.