Δύο συλλήψεις στον Αλμυρό για υπαίθριο παραεμπόριο

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στη Μαγνησία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και του φαινομένου της επαιτείας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 59 και 62 ετών, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση συνολικά 2.569 προϊόντα, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων για το υπαίθριο εμπόριο. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα για στέρηση αδείας άσκησης υπαίθριου εμπορίου και για στέρηση νομίμων παραστατικών.

Ακόμη, βεβαιώθηκε μια πταισματική παράβαση για επαιτεία σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μπανγκλαντές.
Από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Έλεγχοι και από το Λιμεναρχείο
Από το Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο πάταξης του παραεμπορίου, σε ελέγχους που έγιναν από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Βόλου βρέθηκαν μικροπωλητές που διέθεταν προς πώληση διάφορα προϊόντα χωρίς τα απαραίτητα τιμολόγια.

Στη διάρκεια του πενθήμερου ελέγχους κατασχέθηκαν έξι φακοί, δύο φορητά ραδιόφωνα, τρεις εντομοαπωθητικές ρακέτες, 23 κομπολόγια, μια αριθμομηχανή, 28 γυαλιά οράσεως, 78 γυαλιά ηλίου, τρεις μηχανές κουρέματος, 18 περιλαίμια, δύο φορτιστές και 44 θήκες κινητών τηλεφώνων, δύο λέιζερ, ένα άρωμα, 16 σκουλαρίκια, 12 ρολόγια χειρός, 19 γυναίκες τσάντες και 160 βραχιόλια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.