Δ. Αλμυρού: Διεκδίκηση αύξησης των δαπανών για τις δημόσιες παροχές υγείας

Ψήφισμα για το ότι «η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου άμεση και επιτακτική ανάγκη» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «η Πρωτοβάθμια δημόσια φροντίδα Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού έχει υποβαθμιστεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών υποβάθμισης – υποχρηματοδότησης των δημόσιων παροχών υγείας προς τους πολίτες και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.
Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού καθώς και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής είναι γεγονός το οποίο δεν αντιμετωπίζεται για πολύ μεγάλο διάστημα από τους υπεύθυνους. (Στο Κ.Υ. Αλμυρού δεν υπάρχει πλέον παιδίατρος, στην περιοχή του Πτελεού δεν υπάρχει πλέον ιατρός, τα αγροτικά ιατρεία υπολειτουργούν κ.α.).

Οι πολίτες, είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται ακόμη και για ασήμαντα περιστατικά στο Νοσοκομείο του Βόλου ή σε ιδιωτικά ιατρεία αναλαμβάνοντας φυσικά και το αντίστοιχο κόστος.
Επίσης η περιοχή μας δεν καλύπτεται όλο το 24ωρο από πλήρωμα ασθενοφόρου (λόγω μετακίνησης προσωπικού σε Γενικά Νοσοκομεία και νησιά), την στιγμή που υπάρχουν περιοχές του Δήμου που απέχουν περισσότερο από 120 χμ. από το Νοσοκομείο Βόλου με αποτέλεσμα η ανταπόκριση σε σοβαρά περιστατικά υγείας να είναι ιδιαίτερα αργοπορημένη, φαινόμενο το οποίο συνέβηκε δυστυχώς σε 2 σοβαρά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα.
Εν όψει των παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού συνεδρίασε για την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας στην περιοχή του Δήμου.
Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε την αύξηση των δαπανών για τις δημόσιες παροχές υγείας διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του συνόλου των κατοίκων της περιοχής μας.
Επίσης ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο για την Πρωτοβάθμια δημόσια φροντίδα υγείας στην περιοχή του Δήμου να διεκδικήσουμε τα παρακάτω αιτήματα, απευθυνόμενοι προς τους αρμόδιους φορείς υγείας:
1. την πρόσληψη τουλάχιστον ενός παιδιάτρου,
2. την πρόσληψη γενικού Ιατρού στο Πτελεό,
3. την 24ώρη κάλυψη από πλήρωμα ασθενοφόρου
4. την πρόσληψη ενός Μικροβιολόγου Ιατρού καθώς η θέση παραμένει κενή,
5. την κάλυψη από εφημερεύοντες ιατρούς και άλλων ειδικοτήτων,
6. την κάλυψη των αναγκών στα αγροτικά ιατρεία,
7. την αντικατάσταση Οδοντιατρικού μηχανήματος καθώς το ήδη υπάρχον είναι σε αχρηστία,
8. την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων, συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α. του Κ.Υ. Αλμυρού και των αγροτικών ιατρείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.