Δ. Εσερίδης: Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού το ΠΕΔΥ, για οικονομία 3.000 € μηνιαίως

Ζήτησε επιπλέον αστυνόμευση λόγω των Βούλγαρων στο Δήμο

Πρόταση για τη μεταφορά του ΠΕΔΥ Αλμυρού, στο Κέντρο Υγείας, πρόκειται να υποβάλει το προσεχές διάστημα ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης στη Διοίκηση του ΠΕΔΥ Βόλου και στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς το κτίριο που μισθώνεται κοστίζει 3.000 € μηνιαίως και θα μπορούσε να γίνει οικονομία. Ανάλογη πρόταση σκοπεύει να κάνει στην Περιφερειακή Ενότητα για μεταφορά των γεωπόνων στο κτίριο του ΚΕΓΕ, ώστε να μην πληρώνεται μίσθωμα για το κτίριο που βρίσκονται σήμερα. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της επιπλέον αστυνόμευσης της περιοχής και με αφορμή την ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης αναφέρθηκε στα θέματα υγείας, που απασχολούν την περιοχή του Δήμου και τόνισε ότι δε νοείται το Κέντρο Υγείας Αλμυρού να μη διαθέτει παιδίατρο. Επίσης τόνισε την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου με παθολόγο και επισήμανε ότι, τις επόμενες ημέρες θα κάνει παρέμβαση στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για το ζήτημα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό.

Ο κ. Εσερίδης τάχτηκε υπέρ της άποψης να μεταφερθεί το ΠΕΔΥ Αλμυρού στο κτίριο του Κέντρου Υγείας και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να πληρώνεται ενοίκιο 3.000 € μηνιαίως, στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα, για να φιλοξενεί τρεις γιατρούς και δύο νοσοκόμες.
Όπως ανέφερε «το κτίριο που ΠΕΔΥ στον Αλμυρό διαθέτει ένα χειρουργό, έναν παθολόγο και έναν οδοντίατρο, καθώς και δύο νοσοκόμες και στεγάζεται σε κτίριο για το οποίο πληρώνεται πολύ υψηλό ενοίκιο».

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι κακώς πληρώνεται ενοίκιο σε κτίριο για τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, ενώ υπάρχει το ΚΕΓΕ, σε ένα κτίριο που εγκαινιάστηκε το 1985.
Για όλα αυτά τα ζητήματα, ανέφερε ο κ. Εσερίδης, θα κάνει παρεμβάσεις, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι νέα Δημοτική Αρχή έχει διάθεση και θα προχωρήσει όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.
Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Αλμυρού δεν έχει Ε9 και σε σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει καταγραφή της περιουσίας των πρώην κοινοτήτων της περιοχής ευθύνης του.

Επιπλέον αστυνόμευση
Με αφορμή την ένοπλη ληστεία λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε βάρος ηλικιωμένων, στην Ευξεινούπολη, ο δήμαρχος Αλμυρού, αναφέρθηκε και σε ζητήματα αστυνόμευσης του Δήμου, αν και τόνισε ότι με τις προσπάθειες που έχει καταβάλει, μέχρι σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και με συχνές περιπολίες, δεν υπήρχαν καν κρούσματα κλοπών.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι στην Ευξεινούπολη, στη Σούρπη και στον Πτελεό, διαμένουν κυρίως ρομά υπήκοοι Βουλγαρίας και τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν παράπονα των ανθρώπων που τα σπίτια τους γειτνιάζουν με αυτά που μένουν οι αλλοδαποί, κυρίως για ζητήματα ηχορύπανσης και καθαριότητας.

Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη επιπλέον αστυνόμευσης του Δήμου, που είναι ο ένατος σε έκταση Δήμος στην Ελλάδα, καθώς εκτείνεται από μετά τη Ν. Αγχίαλο, μέχρι τον φάρο στη Γλύφα, από την Ανάβρα μέχρι την Αμαλιάπολη και διαθέτει 136 χλμ. παραλιακό μέτωπο.

Ο κ. Εσερίδης ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Γιάννη Τόλια, να εγκατασταθεί στο Α.Τ. Αλμυρού μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και να γίνει αντικατάσταση των περιπολικών, καθώς το καθένα έχει «γράψει» 680.000 ως 730.000 χλμ. Για τα περιπολικά δήλωσε ότι είχε συνομιλία με τον διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και είχε τη διαβεβαίωση ότι, μέχρις το τέλος Σεπτεμβρίου, να παραχωρήσει δύο ή τρία αυτοκίνητα στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.