Η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, ερευνώντας το θέμα των λυμάτων, τα οποία συνεχίζουν να ρυπαίνουν τον χείμαρρο Σεσκλιώτη, το περασμένο Σάββατο 30/5/2015 διαπίστωσε ότι τα λύματα προέρχονται από την αποστραγγιστική τάφρο, η οποία μεταφέρει τα νερά της λίμνης Κάρλας, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου.
«Βέβαια δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κανείς τον ρυπαντή καθότι η διαδρομή αυτού του αγωγού (μήκους 10 χιλ. περίπου) διαπερνά την Β’ και την Α’ Βιομηχανική Περιοχή», αναφέρει η γαλακτοβιομηχανία.
Κατά τον έλεγχο αυτό και στο σημείο στο οποίο εκβάλλει ο υπόγειος αυτός αγωγός στον αγωγό ομβρύων, που καταλήγει στον Σεσκλιώτη, διαπιστώθηκε η ύπαρξη στις όχθες του, κενών πλαστικών φιαλών γάλακτος (περίπου 1.000 τεμάχια) που παράγει η ΕΒΟΛ, καταγγέλλει η γαλακτοβιομηχανία, που εκτιμά ότι αυτές οι φιάλες δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί.
«Στο χώρο εκλήθησαν αρμόδιοι καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαπίστωση του γεγονότος. Κλήθηκε επίσης και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που κατέγραψε το γεγονός στο Βιβλίο Συμβάντων», τονίζεται στο δελτίο Τύπου, που καταλήγει ότι η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων.


































