Εγκαταλείφθηκαν Βρύναινα και Σούρπη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βρύναινα και τη Σούρπη παρευρέθηκαν την Τρίτη 29/7/2014, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και κλιμάκιο της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η τοπική κοινότητα της Βρύναινας του Δήμου Αλμυρού, αυτός ο ευλογημένος τόπος με σπάνια φυσική ομορφιά, παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, που επιβεβαιώθηκε άλλωστε και από τους ίδιους τους κατοίκους με τους οποίους συνομίλησαν ο βουλευτής και τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εκκωφαντική απουσία του Κράτους σε μια περιοχή με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Δείκτης μαρασμού και οικονομικής απονέκρωσης του χωριού είναι άλλωστε η απουσία νέων, οι οποίοι έχουν φύγει προς αναζήτηση εργασίας είτε στην Αθήνα είτε στον Αλμυρό, αλλά και η διαπίστωση ότι στην περιοχή της Βρύναινας, που φημίζεται για την παραγωγή αρωματικών φυτών όπως τσάι και ρίγανη, υπήρχαν κάποτε πάνω από 100 παραγωγοί οργανωμένοι σε συνεταιρισμούς. Σήμερα έχουν απομείνει λιγότεροι από 40, οι οποίοι προσπαθούν σκληρά, μόνοι τους, να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αγροτικού επαγγέλματος, που έχουν διογκωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των πολιτικών των μνημονίων που με την σκληρή υπερφορολόγηση και την μη αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού και παραγωγικού κόστους φιλοδοξούν να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας…

Ανάλογες διαπιστώσεις καταγράφηκαν και στη Σούρπη, όπου η εικόνα των άδειων μαγαζιών και των καφενείων και της έρημης πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου μαρτυρά την υποβάθμιση της εν λόγω δημοτικής κοινότητας του καλλικρατικού Δ. Αλμυρού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.