Εκδήλωση υπέρ εκπαιδευτικών διοργανώνει η Μητρόπολη

Το Σάββατο για τους Τρεις Ιεράρχες

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού διοργανώνει εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν:

7.30 π.μ. – 10.30π.μ., όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.
11.00 π.μ. – 12.30 μ.μ., Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένο στον κ. Βασίλειο Μπαλτά, φιλόλογο.
– Παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεως από τον κ. Δημήτριο Σουλιώτη, διευθυντή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως.

– Για την εκπαιδευτική προσφορά του τιμωμένου θα μιλήσουν: ο κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης, θεολόγος, τ. Σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου με θέμα «Βασίλειος Μπαλτάς: ο άνθρωπος της αγάπης και της εκπαιδευτικής προσφοράς».

– Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου, με θέμα «Ιχνηλασία ζωής, με εξομολογητική διάθεση».
– Ανάγνωση βιογραφικού του τιμωμένου εκπαιδευτικού.

– Απονομή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ήτοι του Χρυσού Σταυρού, στον κ. Βασίλειο Μπαλτά.
– Αντιφώνηση του τιμωμένου με θέμα «Η επίδραση της κλασσικής παιδείας στη σκέψη των Πατέρων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.