Εκτός εξισωτικής αποζημίωσης οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας

Σε διορθωτικές παρεμβάσεις καλεί ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος

Εκτός της εξισωτικής αποζημίωσης μένει η πλειονότητα των δικαιούχων κτηνοτρόφων της Μαγνησίας και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τάσσεται στο πλευρό τους και καλεί την κυβέρνηση να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις για να λυθούν σημαντικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας, το φιάσκο με τον αποκλεισμό του 90% των δικαιούχων κτηνοτρόφων του Νομού Μαγνησίας από την χορήγηση της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2013, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον κλάδο, αποδεικνύει άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της κυβέρνησης που μοιάζει να διασκεδάζει τον αγώνα των γαλακτοπαραγωγών να σταθούν στα πόδια τους…
Ένα τεράστιο ποσοστό κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα αποκλείστηκε φέτος από την επιδότηση, ενώ όσοι την έλαβαν καταγγέλλουν ότι την έλαβαν «κουρεμένη».

Συγκεκριμένα, ενώ για το έτος 2012 καταβλήθηκαν 82 εκατ. ευρώ σε 62.038 δικαιούχους ως 1η δόση, για το έτος 2013 πήραν επιδότηση ως 1η πληρωμή 60.912 γεωργοί και κτηνοτρόφοι ύψους 60,5 εκατ. ευρώ!
«Η μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης ή η κουτσουρεμένη χορήγησή της δημιουργεί έναν Γολγοθά στην συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων κτηνοτρόφων, αφού τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για την αγορά των ζωοτροφών μέσα στο καλοκαίρι που οι τιμές τους είναι προσιτές, ενώ μέσα στο χειμώνα εκτοξεύονται», αναφέρει ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι με περίεργο τρόπο στηρίζει τον αγροτικό κόσμο αυτή η κυβέρνηση, που πριν λίγο καιρό προέβη σε άλλη μια πράξη «τόνωσης»… του πρωτογενούς τομέα: αποφάσισε να τιμωρήσει με διπλάσια φορολογία τους παραγωγούς που θέλησαν να προχωρήσουν στην πρωτογενή μεταποίηση, αλλάζοντας τον συντελεστή που θα επιβληθεί στο εισόδημα από την πώληση των τελικών προϊόντων από 13% σε 26%, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια προτρέπει τον αγροτικό κόσμο προς αυτήν την κατεύθυνση με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας…

Παράλληλα, τονίζει, η επιμονή της κυβέρνησης να υποστηρίζει μέσα στα όργανα της ΕΕ την πολιτική των αντιποίνων προς τη Ρωσία, κλιμακώνει την οικονομική κρίση που βιώνει ο εξαθλιωμένος από τις μνημονιακές πολιτικές αγροτικός κόσμος στην χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που η αποδέσμευση 125 εκ. ευρώ για την στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών στις χώρες της ΕΕ από τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο, δεν μπορεί να αποτρέψει την οικονομική τραγωδία του κλάδου στην Ελλάδα, αφού τα κονδύλια που προορίζονται για τους Έλληνες παραγωγούς έχουν μάλλον δυναμική σταγόνας στον ωκεανό…

«Τάσσομαι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, που ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές παρεμβάσεις, και συμμερίζομαι απόλυτα την αγανάκτησή του, που ξεσπά συσσωρευμένη μετά από μια σειρά καταστροφικών πολιτικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον πρωτογενή τομέα στον αφανισμό, όπως η υπερφορολόγηση, το κλείσιμο της ΑΤΕ, η μείωση της ρευστότητας, η μη αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής.
Η πραγματικότητα δυστυχώς διαψεύδει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την στήριξη του αγροτικού κόσμου», καταδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα έχει βασικό γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, τη Δημοκρατία, τη σταθερή εργασία και την κοινωνική ασφάλεια για όλους τους πολίτες», καταλήγει στη δήλωσή του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.