Εμμένει σε κατάργηση ή μείωση τιμής των διοδίων η Περιφέρεια

Ο Κ. Αγοραστός εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση για τον περιφερειακό

Εμμένει στην πρότασή της για κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου ή μείωση της τιμής τους στα 0,04 € ανά χιλιόμετρο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» τόνισε ότι την Τετάρτη έχει οριστεί συνάντηση με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ενώ αναμένει να οριστικοποιηθεί το ραντεβού με τον ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Για τη λειτουργία του περιφερειακού του Βόλου ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι ο νέος δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παραλάβει το έργο για τον Δήμο, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, στην Περιφέρεια, θα γίνει συνάντηση με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά δεν οριστικοποιήθηκε ακόμη εκ μέρους του υπουργείου.
«Εμείς εμμένουμε στην κατάργηση ή στη μείωση της τιμής των διοδίων, γιατί αν γίνει αυτό θα έχουν και μεγαλύτερα έσοδα. Εμείς συνεχίζουμε και πιο δυναμικά θα απαιτήσουμε τη συνάντηση», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

Για την παλιά εθνική οδό ανέφερε ότι η Περιφέρεια ζήτησε την αρμοδιότητα για να κατασκευάσει έργα ασφάλειας του δρόμου. Όπως ανέφερε «η μελέτη είναι αρμοδιότητα του υπουργείου και τη ζητήσαμε ως Περιφέρεια, αλλά δεν είναι ολοκληρωμένη η μελέτη. Εμείς πρόκειται να ολοκληρώσουμε τη μελέτη και έχουμε πρόθεση να πάμε σε έργα».

Για τον περιφερειακό
Αναφερόμενος στον περιφερειακό του Βόλου, ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η Περιφέρεια πίεσε για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο, που είναι πλέον έτοιμο. Από και πέρα πρέπει να το αναλάβει ο Δήμος Βόλου, βάσει της νομοθεσίας.
Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια δεν μπορεί να παραλάβει όλους τους περιφερειακούς δρόμους της Θεσσαλίας, διότι δεν έχει την τεχνογνωσία, τόσους μηχανικούς και πόρους και τόνισε ότι είναι αρμοδιότητες των Δήμων.
Ο Κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Βόλου και ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης έκανε το καθήκον της. «Πίεσε μαζί με τους βουλευτές, επανεκκίνησε το έργο, το ενέταξε στο ΕΣΠΑ, ολοκληρώθηκε το έργο στο χρόνο του και δεν πήρε παρατάσεις και φτάσαμε στο σημείο να δίνουν παρατάξεις για να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα παραληφθεί το έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι ο νέος δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, για να λειτουργήσει το έργο και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο Βόλου με προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία της τρίτης εργολαβίας του περιφερειακού.

Ο κόμβος Βελεστίνου
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου ότι δεν παραλαμβάνει τον περιφερειακό γιατί δεν έχει διπλή σήραγγγα, ο Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι «κι εμένα δεν μου αρέσει ο κόμβος του Βελεστίνου, γιατί έπρεπε να είναι διπλής κατεύθυνσης, αλλά υπέγραψα το πρωτόκολλο παραλαβής, της συντήρησης και της λειτουργίας του έργου, διότι είναι ένα έργο που πρέπει να λειτουργήσει».

Ο κόμβος Βελεστίνου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία σύντομα από τον Γ.Γ. του υπουργείου Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.