Ενέκρινε η Αποκεντρωμένη, τη μείωση τελών καθαριότητας και φωτισμού στο Δ. Αλμυρού

Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος έλαβαν δυο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού, που αφορούν την αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού και την αναπροσαρμογή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη μείωση 20% των τελών καθαριότητας και φωτισμού και τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε ένα (1,00)€ ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μια πρωτοποριακή απόφαση σε όλο το νομό Μαγνησίας και όχι μόνο, η οποία πάρθηκε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Επαρχίας Αλμυρού, οι οποίοι δοκιμάζονται συνεχώς από την υπερφορολόγηση και από τη κρίση.
Η νέα Δημοτική Αρχή λοιπόν, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη της και τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τους πολίτες, προέβη στην εισήγηση αυτή, η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση από τους Δημοτικούς Συμβούλους και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διανύουμε, τέτοιου είδους αποφάσεις αποτελούν οικονομική ανάσα τόσο για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην αύξηση της απασχόλησης, όσο και για τους δημότες. Διότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν θέλει να μετατρέψει το Δήμο σ΄ έναν σκληρό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αγνοώντας την οικονομική κρίση που έχει αγγίξει όλους ανεξαιρέτως».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.