Επίσκεψη στο Δήμο Ρήγα Φεραίου κλιμακίου της «Θεσσαλών Συμπολιτεία»

Επίσκεψη στο Δήμο Ρήγα Φεραίου πραγματοποίησε κλιμάκιο της παράταξης Θεσσαλών Συμπολιτεία, αποτελούμενο από την αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κα Τζούλια Τσαλίκη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δημήτρη Λουφόπουλο καθώς και τους κ.κ. Γαβριήλ Μπάρδα και Νίκο Πολίτη.

Οι εκπρόσωποι της «Θεσσαλών Συμπολιτεία» συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, ενημερώθηκαν για τα θέματα του Δήμου και είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις και τις θέσεις που υπερασπίζονται και στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει η δημοτική αρχή μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την κατάργηση των διοδίων στο Μοσχοχώρι και ζήτησε και από την παράταξη των Θεσσαλών Συμπολιτεία να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να ανεχθεί ημίμετρα και ότι θα πιέσει μέχρι τέλους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «αυτό που προέχει- για τη δημοτική αρχή- είναι η ασφάλεια των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε να πιέζουμε προκειμένου τα διόδια να καταργηθούν, διότι πάνω από το κέρδος των ιδιωτών είναι η ανθρώπινη ζωή, αξία που είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς και καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουν στο Υπουργείο Υποδομών».

Ο κ. Νασίκας επίσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της παράταξης, για το θέμα της βιομάζας και την αρνητική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου μετά από τις αποφάσεις και του τοπικού συμβουλίου Ριζομύλου που διαφωνεί με τη δημιουργία των συγκεκριμένων επενδύσεων ενώ επίσης αναλυτική συζήτηση έγινε για τα έργα της Κάρλας, τα έργα της αποχέτευσης που ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του δικτύου Βελεστίνου-Χλόης & Ριζομύλου-Στεφανοβικείου αλλά και για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί στο ΕΣΠΑ όπως η χρηματοδότηση για το Σπίτι του Ρήγα κ.α

Η κα Τσαλίκη συμφώνησε ότι είναι έργο υψίστης προτεραιότητας προτεραιότητας η ανακατασκευή της ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου και τα ζητήματα ασφαλείας της οδού ενώ επίσης στη συνάντηση εκφράστηκε η ανάγκη τοποθέτησης επαρκούς φωτισμού στις διασταυρώσεις Βελεστίνου και Αγίου Γεωργίου. Επίσης, σημαντική αναφορά έγινε για την τύχη των γεωπονικών εγκαταστάσεων του Αγροκτήματος Βελεστίνου με την κ. Τσαλίκη να εκφράζει τη στήριξή της για την άμεση χρηματοδότηση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από τη Γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όσον αφορά την ανέγερση των εργοστασίων Βιομάζας η κ. Τσαλίκη επανέλαβε την πρόταση της παράταξης ώστε η χρήση των εργοστασίων να χωροθετηθεί στη Β΄ ΒΙΠΕ σε θέσεις όπου ενδείκνυνται για την ανέγερσή τους με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία αλλά και την προάσπιση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που αναμένονται με τη λειτουργία των συγκεκριμένων εργοστασίων ενώ τέλος δήλωσε «η συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας συνεχούς και στενής συνεργασίας για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής καθώς η αλληλοενημέρωση και η κοινή δράση των δύο επιπέδων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντική.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.