Επαναλειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Βόλου

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η ερώτηση έχει ως εξής: «Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Βόλου λειτουργούσε εδώ και έναν χρόνο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποστήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας (Κε.Σ.Α.Α.Μ.), που βρίσκονται στην περιοχή Αλιβέρι Ν. Ιωνίας. Το κόστος λειτουργίας της δομής καλυπτόταν πλήρως από το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013, το οποίο και έληξε τέλος Οκτωβρίου, μαζί με τις συμβάσεις των 13 ατόμων προσωπικού. Στο Ίδρυμα διέμεναν 8 ένοικοι με νοητική υστέρηση, οι οποίοι έχασαν το σπίτι τους, εφόσον έμεναν εκεί όλο το 24ωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτή τη στιγμή ένας ένοικος βρίσκεται στον Ξενώνα Βραχείας Παραμονής Ενηλίκων ΄΄Αριάδνη΄΄ και μια ένοικος 19 ετών φιλοξενείται στο Γηροκομείο Βόλου.
Η αναγκαιότητα της Στέγης καθίσταται προφανής, διότι συμβάλλει ουσιαστικά στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία εξυπηρετώντας οικογένειες όχι μόνο από το Νομό Μαγνησίας αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με αναπηρία στο Νομό Μαγνησίας;» καταλήγει η ερώτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.