Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των δομών παροχής υγείας στην περιοχή του Αλμυρού

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας

Σε δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Κοπάνα στη σύσκεψη στο Δήμο Αλμυρού όπου συμμετείχε για τα θέματα υγείας της περιοχής, αναφέρεται: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θεωρώ υποχρέωση και καθήκον μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα για να υποστηρίξω ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που δεν είναι απλά δίκαιο, είναι κυρίαρχα ανθρωπιστικό. Η δημόσια υγεία είναι το μέγιστο αγαθό και πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα μας. Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και η οικονομική δυσπραγία είναι ένα ζήτημα, ένα μείζον ζήτημα. Δε μπορεί όμως να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας. Δε μπορεί να αφήνει την επαρχία Αλμυρού εκτεθειμένη όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Πληροφορούμαι ότι τα προβλήματα είναι πολλά και τα κενά μεγάλα. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού καθώς και των Αγροτικών Ιατρείων είναι σοβαρές. Ελπίζω η παρουσία του κ. Καραμπάτσα να δρομολογήσει λύσεις. Για παράδειγμα στο Κ. Υ. Αλμυρού δεν υπάρχει παιδίατρος, στο Πτελεό δεν υπάρχει γιατρός. Το 2013 είχε καλυφθεί η θέση του παιδιάτρου με πρόσληψη επικουρικού και με τρίμηνη μετακίνηση παιδιάτρου. Σήμερα, όμως, το πρόβλημα υφίσταται. Οι πολίτες του Αλμυρού είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται ακόμη και για ασήμαντα περιστατικά στο νοσοκομείο του Βόλου ή σε ιδιωτικά ιατρεία αναλαμβάνοντας φυσικά και το αντίστοιχο κόστος. Πληροφορήθηκα, επίσης, μετά λύπης μου ότι η περιοχή δεν καλύπτεται όλο το 24ωρο από πλήρωμα ασθενοφόρου, τη στιγμή που υπάρχουν περιοχές του Δήμου που απέχουν περισσότερο από 100 χλμ. από το νοσοκομείο του Βόλου, με αποτέλεσμα η ανταπόκριση να είναι ιδιαίτερα αργοπορημένη.
Μαθαίνω επίσης ότι την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου προκηρύχθηκαν 19 θέσεις επικουρικών γιατρών του ΠΕΔΥ για τα κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, κανένας όμως για τον Δήμο Αλμυρού.
Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ενίσχυσης των δομών παροχής υγείας στην περιοχή του Αλμυρού. Αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι. Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε και να συμβάλλουμε στη βελτίωση των πραγμάτων. Είμαστε εδώ για να συνεργασθούμε, να προσπαθήσουμε μαζί, να πιέσουμε μαζί, να παρέμβουμε, όπου χρειαστεί, προκειμένου να δώσουμε λύσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.