Ετοιμότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για τον καύσωνα

Σε ετοιμότητα παραμένει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Σποράδων ενόψει των επικείμενων υψηλών θερμοκρασιών που έχει προβλέψει η ΕΜΥ. Έτσι, αύριο Τετάρτη 13 και μεθαύριο Πέμπτη 14 Αυγούστου, στον 3ο όροφο στο Διοικητήριο (Ιωλκού-Αναλήψεως) θα λειτουργεί κλιματιζόμενος χώρος από τις 7πμ έως 7μμ προκειμένου οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς υγειονομικά ομάδες να καταφεύγουν για δροσιά. Παράλληλα, το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη έχει συντονίσει και τη συνδρομή του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών θερμοπληξίας κ.ά.

Υπενθυμίζονται τα βασικά μέτρα προφύλαξης για τέτοιες περιπτώσεις:
– Ελάχιστη έως μηδενική έκθεση στον ήλιο και βαριά σωματική εργασία.
– Ελαφρύ ντύσιμο, χρήση καπέλου και σκουρόχρωμων γυαλιών, χλιαρά ντους, μικρά γεύματα, λήψη άφθονων υγρών, ενώ άτομα με χρόνια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους
– Ιδιαίτερη προσοχή για την εφαρμογή των παραπάνω να δίνεται στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλ. σε ηλικιωμένους, βρέφη, παιδιά κι άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
– Χώροι εργασίας και μέσα μαζικής μεταφοράς να διαθέτουν καλώς λειτουργούντα κλιματιστικά μηχανήματα.
-Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται κατά τις μεσημβρινές ώρες που η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία δημιουργούν συνήθως αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.