Ευρηματικός τρόπος για μεταφορά των ναρκωτικών με το ΚΤΕΛ

Ιρακινός είχε τοποθετήσει σε κομπρεσέρ 1,9 κ. ηρωίνης και 3,7 κ. χασίς

Έναν ευρηματικό τρόπο που, ίσως είναι και μη ανιχνεύσιμος από τα σκυλιά της Δίωξης Ναρκωτικών, είχε βρει ένας 50χρονος Ιρακινός, που μετέφερε με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και μέσα σε κομπρεσέρ αέρος1,9 κιλά ηρωίνης και 3,7 κιλά χασίς, αξίας περίπου 500.000 € στη λιανική, στον Αλμυρό, με άγνωστο αποδέκτη, καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς να παραλάβει το μεγάλο «φορτίο». Η ηρωίνη που διακινούσε ανέρχεται σε περίπου 20.000 «θανατηφόρες» δόσεις, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα την περιοχή του Αλμυρού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα Ναρκωτικών που κατασχέθηκε το 2015 στη Μαγνησία, ενώ στη μεγάλη αυτή επιτυχία, που είναι η δεύτερη στη σειρά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία (είχε προηγηθεί η εξάρθωση κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που έφερναν ηρωίνη από Τουρκία και Αλβανία) και στην υπόθεση αναφέρθηκαν, σε ενημέρωση που έκαναν σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Γιάννης Τόλιας και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, αστυνόμος Α’ Διαμαντής Καρβέλης.

Όπως επισήμαναν, υπήρχε η πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός μεταφέρει ναρκωτικά στην περιοχή του Αλμυρού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οπότε αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, άρχισαν να τον παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρας στην Αθήνα.

Χθες οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, τον είδαν το απόγευμα να ανεβαίνει σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, κρατώντας έναν σάκο και έναν αεροσυμπιεστή (κομπρεσέρ).

Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν στον Αλμυρό, όπου κατέβηκε και, αφού πήρε τα πράγματα από το χώρο αποσκευών του λεωφορείου, πήγε παράμερα από τον σταθμό των λεωφορείων και περίμενε.

Ο δράστης, έμεινε στο χώρο για 30-45 λεπτά της ώρας και βρισκόταν υπό παρακολούθηση, μήπως στο σημείο πήγαινε ο αποστολέας που θα τα παραλάμβανε.

Εγκατέλειψε τα ναρκωτικά!
Τελικά, ο δράστης, αφού είδε ότι δεν πήγαινε κανείς στο σημείο, αποφάσισε να φύγει, παίρνοντας μαζί τον σάκο που κουβαλούσε και αφήνοντας επί τόπου το κομπρεσέρ με τα ναρκωτικά!

Τότε, έγινε η επέμβαση των αστυνομικών της Δίωξης, που συνέλαβαν τον 50χρονο, που, όταν τους κατάλαβε, άρχισε να ουρλιάζει και να ζητά το λόγο για ποιο λόγο του πέρασαν χειροπέδες…

Οι αστυνομικοί μάζεψαν και το κομπρεσέρ αέρος και, μετά από έρευνα, διαπίστωσαν ότι ο δράστης, είχε κόψει τη λαμαρίνα του κομπρεσέρ, κάτω από τον μηχανισμό, που βρισκόταν στη θέση του και αφαίρεσε όλα τα εξαρτήματα από το εσωτερικό του, για να δημιουργηθεί μια κρύπτη, στην οποία είχε τοποθετήσει τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1.983 γραμμαρίων και τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 3.774 γραμμαρίων.
Επιπλέον, στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 50 € και δύο κινητά τηλέφωνα.
ΗΡΩΙΝΗ - ΧΑΣΙΣ
Πάντως οι αστυνομικοί τονίζουν ότι πρώτη φορά συνάντησαν τέτοια «κρυψώνα», με πάχος λαμαρίνας 5 χλστ. και αρκετή πολυουρεθάνη στο σημείο που ενωνόταν ο κινητήρας με το δοχείο, εκτιμώντας ότι θα ήταν δύσκολο ακόμη και στα σκυλιά ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών να εντοπίσουν τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι η αξία αγοράς των ναρκωτικών είναι 45.000 € και η τιμή λιανικής πώλησή τους, ανέρχεται σε σχεδόν 500.000 €.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.