Ζαγορά – Μούρεσι: Επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων -οικοπέδων

Eνόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Επιχείρηση καθαρισμού εγκαταλειμμένων κτιρίων και οικοπέδων ξεκίνησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5».
Όπως ανέφερε, έγινε καθαρισμός σε ένα από τα παλιότερα και ωραιότερα ξενοδοχεία του Αγ. Ιωάννη, «που είναι καταμεσίς του οικισμού και ήταν παρατημένο για περίπου 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να φτάσουν τα βάτα ως την κορυφή του παλιού κτιρίου και ρυπαίνοντας το χώρο, καθώς δίπλα υπάρχουν ξενοδοχεία και εστιατόρια».
Ο δήμαρχος τόνισε ότι μετά τις νόμιμες διαδικασίες, ο Δήμος προχώρησε στον καθαρισμό του χώρου, διότι δεν γινόταν διαφορετικά και τα έξοδα θα βεβαιωθούν στους ιδιοκτήτες, διότι οι δημότες δεν μπορούν να επιβαρύνονται.
Καθαρισμός έγινε ακόμη στο παλιό Τουριστικό Περίπτερο της Ζαγοράς, που είναι ερειπωμένο και κλεισμένο από θάμνους και βάτα, αλλά και άλλα μικρότερα οικήματα και οικόπεδα. Πρόκειται για ένα ακίνητο που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, με έκταση 20 στρεμμάτων στο κέντρο της Ζαγοράς και μπροστά από το Δημαρχείο και έπρεπε να καθαριστεί τουλάχιστον από τα βάτα, εξήγησε ο δήμαρχος.
Ο καθαρισμός αυτός έπρεπε να γίνει αυτό τον καιρό, για να μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση το καλοκαίρι που θα έρθουν στην περιοχή οι επισκέπτες, τόνισε.
Προβλήματα σε οδοποιΐα – άρδευση
Από τις τελευταίες βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο αγροτικής οδοποιΐας και στην άρδευση και με μηχανήματα του Δήμου γίνεται παρέμβαση, γιατί ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος.
100 χρόνια ζωής του Συνεταιρισμού
Τέλος, προετοιμάζεται η συμμετοχή του Δήμου στον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Συνεταιρισμού και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει μια καλή παρουσία του Συνεταιρισμού. Αυτή την περίοδο ξεκινάει η οργάνωση των εκδηλώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.