Ηχηρό «όχι» 30 σωματείων, φορέων, συλλόγων για το ασφαλιστικό

Ηχηρό «όχι» στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, είπαν σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, εκπρόσωποι 30 Σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα και Συλλόγων, που έλαβαν μέρος σε συλλαλητήριο που οργανώθηκε για το σκοπό αυτό στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, που τόνισε ότι η συγκέντρωση – συλλαλητήριο που διοργανώνεται από 30 και πλέον Σωματεία, φορείς, Επιτροπές Αγώνα και φοιτητικούς Συλλόγους έχει ένα και μοναδικό αίτημα, να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, ανέφερε, αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε πολλούς χώρους εργασίας της περιοχής μας. Στηρίζουμε αλληλέγγυα τον αγώνα των συναδέλφων μας στον Ιμάντα, στον Λεβεντέρη, στην ΒΕΜΕΚΕΠ, στον Κιολεΐδη που είναι απλήρωτοι και σε μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους.
«Κάνουμε σαφές στην Κυβέρνηση και τους βιομήχανους ότι θα κλιμακώσουμε τη δράση μας και την πάλη μας στην κατεύθυνση να μην περάσει ο Νόμος, αλλά παράλληλα στην κατεύθυνση αυτή η πολιτική να βρει σοβαρά και σταθερά εμπόδια στην υλοποίησή της», τόνισε ο ομιλητής.
Όπως ανέφερε, η υποτιθέμενη αξιολόγηση της κυβέρνησης και η επιτυχής πορείας της θα σημάνει χρεωκοπία, νέα βάσανα και μέτρα για τον λαό, οπότε συμφέρον για τα λαϊκά στρώματα είναι αυτή η αξιολόγηση και αυτή η υποτιθέμενη επιτυχία της κυβέρνησης να αποτύχει, γιατί πιθανή επιτυχία θα είναι αποτυχία για τον λαό μας.

Ο Κώστας Στεργίου κάλεσε τους παραβρισκόμενους να συνεχίσουν με την καλύτερη οργάνωση της 48ωρης απεργίας που έχει ήδη προκηρυχθεί αν η κυβέρνηση φέρει το Νομοσχέδιο στην Βουλή σε κοινή συμπόρευση με τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους, τους επιστήμονες και όλα τα στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική σε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει πλέον όλα τα λαϊκά στρώματα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν η εκπρόσωπος Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου Γιάννα Παπαδημητρίου, από το σωματείο Λεβεντέρης ο αντιπρόεδρος Αποστόλης Τάκος, από την εργασιακή επιτροπή του Κιολεΐδη, ο Κώστας Απλαντής και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.