Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει: Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Αποτελεί ημέρα υπενθύμισης αλλά και επαγρύπνησης για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ. Οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες δίνουν, πολλές φορές, μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν στη χώρα μας.

Η επέτειος αυτή, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, απαιτεί από όλους μας να συμβάλλουμε και στη συστηματική αλλαγή νοοτροπιών και στην υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα των ΑμΕΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένη γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα που δεν έχει και ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις.

Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία παραμένει ένα σημαντικότατο ζητούμενο, μία μεγάλη ανάγκη. Απαιτεί πράξεις και όχι λόγια και υποσχέσεις. Το κράτος όμως έχει γυρίσει την πλάτη σ’ αυτούς τους ανθρώπους, τους έχει στερήσει το όνειρο, την ελπίδα. Όμως κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος – από τη φύση του – να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί να αγγίξει το όνειρο του.

Για να το πετύχει , όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να οδηγηθεί γρηγορότερα και ευκολότερα στον στόχο του.

Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός.

Όλοι όμως μπορούν να ανέβουν ψηλά. Το μόνο που χρειάζονται είναι να έχουν κοντά τους ανθρώπους που θα τους μάθουν να ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.