Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την υποστελέχωση μονάδων ΠΕΔΥ Αλμυρού

Ερώτηση για την υποστελέχωση μονάδων ΠΕΔΥ Αλμυρού Μαγνησίας κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Αναλυτικά η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει:
Σε προηγούμενη Ερώτησή μου για το περιφερειακό ιατρείο Ανάβρας, το υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να απαντήσει, αν και αυτή (8011/2-5-14) κατατέθηκε όταν ήταν ακόμα υφυπουργός Υγείας η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Ζ. Μακρή.

Στην προϋπάρχουσα αδιαφορία ήλθε τώρα να προστεθεί η καταστροφική πολιτική της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που αντί να στοχεύει στην κάλυψη των κενών και των μικρότερων μονάδων υγείας, επιχειρεί να τις διαλύσει μεταφέροντας το ελάχιστο διαθέσιμο προσωπικό τους στις μεγαλύτερες μονάδες για να κλείσει αλλού «τρύπες» που διαρκώς διευρύνονται!

Έτσι, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, το τέως ΙΚΑ Αλμυρού πρόκειται να διαλυθεί με το προσωπικό του να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο επίσης δυσλειτουργεί λόγω υποστελέχωσης.

Υπενθυμίζεται εδώ πως τα 8 περιφερειακά ιατρεία από τα 9 που υπάγονται στο Κ.Υ Αλμυρού (Ν. Αγχιάλου, Ευξεινούπολης, Ανω Μαυρόλοφου, Ανάβρας, Πλατάνου, Βρύναινας, Σούρπης και Ανθότοπου) σήμερα καλύπτονται από μόλις δύο γιατρούς (έναν παθολόγο και έναν αγροτικό γιατρό). Είναι προφανές πως ο μοναδικός γενικός γιατρός του τ. ΙΚΑ Αλμυρού είναι αδύνατον να καλύψει τα τεράστια αυτά κενά.
Επειδή δεν μπορεί να συνιστά λύση ο κανιβαλισμός υπαρχουσών μονάδων υγείας για να «σωθούν» άλλες, ερωτάσθε:
1. Πότε θα απαντηθεί η Ερώτησή μου 8011/2-5-14 για το περιφερειακό ιατρείο Ανάβρας;
2. Γνωρίζετε πως ο ιδρυτικός νόμος του ΠΕΔΥ δεν προβλέπει την κατάργηση / συγχώνευση πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, όπως άλλωστε είχε αναγνωρίσει και ο πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας μετά από δική μου παρέμβαση στη Βουλή;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.