Κίνδυνος μη ολοκλήρωσης της αποστολής των Βολιωτών ορειβατών στο Έβερεστ, καθώς έπεσαν θύματα απάτης από οδηγό, στον οποίο έδωσαν όλα τα χρήματα ύψους 11.500 ευρώ για να τους οδηγήσει και … αυτός εξαφανίστηκε.
Η Ελληνική αποστολή ξεκίνησε από την Ελλάδα στις 13 Απριλίου 2015 για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού. Εκεί η ομάδα παρέμενε 4-5 ημέρες για να παραλάβει την άδεια και τον εξοπλισμό. Στις 20 Απριλίου η ομάδα ταξίδεψε οδικώς για το Θιβέτ και την κατασκήνωση βάσης της βόρειας διαδρομής στα 5400 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα έφτανε στις 26 Απριλίου.
Σκοπός ήταν η ομάδα να μεταβεί στο Advance Base Camp στα 6400 μέτρα και να εγκατασταθεί εκεί με στόχο, μετά από μια περίοδο 20 ημερών να ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις C1 (7000m), C2 (7500m) ,C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένετο να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου.
Στην ομάδα της οποίας ηγείται ο έμπειρος ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης συμμετέχουν οι Κώστας Παναγιώτου, Σάκης Κατσαντώνης, Γιώργος Ράιος, Θανάσης Γουλομήτρος (ΕΟΣ Βόλου) και Σοφοκλής Πλαϊτης (ΕΟΣ Ηρακλείου)































