Αυτοί είναι οι αριστούχοι των Πανελλαδικών στη Μαγνησία

Οι αριστούχοι της Μαγνησίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Από αριστερά διακρίνονται οι Απόστολος Σαρδέλλας, Γιώργος Λουφόπουλος, Ιφιγένεια Αρσενοπούλου, Βίκτωρας Νασιούλας, Βασιλική Παπαδημητροπούλου, Φιλαρέτη Κουιμτζή - Φιλαρέτου, Στέργιος Νασίκας και Ειρήνη Χριστοδούλου. Στην κάτω σειρά διακρίνονται οι Κώστας Γαρυφαλλογιάννης, Αικατερίνη Παππά, Ελένη Γκαλιμάνα, Ελένη Ζάχου, Βασίλης Κιλμπασάνης, Χαρίκλεια Κούνε, Νίκος Τσιάρας και Παντελής Παπανάτσιος.
Ιατρική, Νομική και Φιλολογία μονοπωλούν το ενδιαφέρον για τα ΑΕΙ

Ιατρική, Νομική Σχολή και Φιλολογία, μονοπωλούν το ενδιαφέρον των αριστούχων της Μαγνησίας, υποψηφίων για τα ΑΕΙ, χωρίς να λείπουν τα τεχνολογικά επαγγέλματα (αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι – μηχανικοί), οι στρατιωτικές σχολές και επαγγέλματα που έχουν σχέση με την οικονομική επιστήμη. Πάντως, κοινός παρονομαστής της προσπάθειας που έκαναν οι υποψήφιοι ήταν το πολύωρο διάβασμα, το φροντιστήριο, αλλά και η στήριξη καθηγητών και γονέων για να πετύχουν το σκοπό τους.

Ο μαθητής με την υψηλότερη βαθμολογία στη Μαγνησία είναι ο Σταύρος Κορέντης, του 4ου Λυκείου Βόλου, που συγκέντρωσε 19514 μόρια και μάλλον εισάγεται στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μάλλον το κατάφερε. «Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη, κυρίως γιατί δικαιώθηκαν οι προσπάθειες που κατέβαλα ένα χρόνο τώρα, αλλά φυσικά έπαιξε ρόλο και η υποδομή που είχε χτιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Την τελευταία χρονιά, απλά τελειοποιείσαι και τα δίνεις όλα. Το διάβασμα φυσικά και είναι απαραίτητο, αλλά πρέπει να περνάς και χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου, να μην κάνεις υπερβολές. Ένας σωστός προγραμματισμός είναι αρκετός», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Απόστολος Σαρδέλλας, του 4ου ΓΕΛ Βόλου, συγκέντρωσε 19432 μόρια και έχει πρώτη επιλογή τη Σχολή Ικάρων κάτι που κατάφερε μετά από δυο χρόνια εντατικών προσπαθειών . «Πριν τις εξετάσεις τα θυσίασα όλα και είχα ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Ήξερα ότι έπρεπε να παλέψω για τον στόχο μου, γι αυτό δε μου έλειψε ιδιαίτερα κάτι, αφού αφοσιώθηκα σ’ αυτό που ήθελα», επισήμανε.

Ο Γιώργος Λουφόπουλος (του ΓΕΛ Βελεστίνου) που συγκέντρωσε 19412 μόρια, δήλωσε ότι πρώτη προτίμησή του είναι η Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και για να πετύχει το στόχο του φέτος θυσίασε αρκετά πράγματα από την προσωπική του ζωή, ενώ είχε σημαντική βοήθεια από τους καθηγητές του σχολείου, του φροντιστηρίου, αλλά και τους γονείς του. Όσον αφορά το διάβασμα, ανέφερε ότι διαρκούσε καθημερινά 6-7 ώρες, αλλά πάντα με προγραμματισμό και χωρίς ξενύχτι.
Ο Γιώργος Λογοθέτης του ΓΕΛ Αγριάς συγκέντρωσε 19323 μόρια και έχει ως σχολή πρώτης προτίμησης τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. «Εκτός από δικαίωση, νιώθω και μεγάλη χαρά που συγκέντρωσα όλα αυτά τα μόρια και μπορώ να επιλέξω την σχολή που θέλω» είπε ο ίδιος, λέγοντας πως η Τεχνολογική κατεύθυνση που επέλεξε δεν χρειάζεται ιδιαίτερο διάβασμα, «αρκεί να καταλαβαίνεις τη θεωρία στο σχολείο και να μπορείς να λύσεις τις ασκήσεις. Έτσι έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Εγώ και κοιμόμουν αρκετά και έβγαινα με τους φίλους μου», ανέφερε.

Η Ιφιγένεια Αρσενοπούλου, του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, συγκέντρωσε βαθμολογία 19,3 και έχει στόχο την εισαγωγή της στο Χρηματοοικονομικό – Λογιστικό Θεσσαλονίκης. Η ίδια τόνισε ότι η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα πιεστική και η ίδια προσπάθησε να συνδυάσει το διάβασμα με εξόδους. Τόνισε δε ότι με σωστό προγραμματισμό, κατάφερε να συνδυάσει το διάβασμα, με εξόδους, εκδρομές και αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Αθανάσιος Μπασδάνης, αναδείχτηκε πρώτος στο Μουσικό Λύκειο Βόλου συγκεντρώνοντας 19300 μόρια και δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοσή του, αναφέροντας ότι πρώτη επιλογή του είναι η Σχολή Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠΟ ή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Όπως δήλωσε κατάφερε να πετύχει το στόχο του με συστηματικό διάβασμα και μερικά ιδιαίτερα μαθήματα όλη τη χρονιά, αλλά αποζημιώθηκε αφού κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλά βαθμολογία.

Ο Βίκτωρας Νασιούλας (Μουσικό Λύκειο Βόλου) που συγκέντρωσε 19246 μόρια δήλωσε ότι πρώτη προτίμησή του είναι η σχολή Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠ και ο ίδιος χρειάστηκε να κάνει θυσίες όλη τη χρονιά για να πετύχει το σκοπό του, με βοήθεια από τους καθηγητές και τους γονείς του.
Η Ελένη Αργυρίου, του 8ου Λυκείου Βόλου βαθμολογήθηκε με 19,2 και έχει σχολή πρώτης προτίμησης την Ψυχολογία ή τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η ίδια δήλωσε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και θυσίασε σχεδόν τα πάντα για να πετύχει, ενώ πρόσθεσε ότι διάβαζε μέχρι πολύ αργά για να πετύχει το στόχο της.

Αγάπη της Σεραΐνας Παναγιώτου είναι η Φιλολογία και η μαθήτρια του 5ου Λυκείου Βόλου, που βαθμολογήθηκε με 19,2, δήλωσε ότι κατέβαλε πολύ κόπο, χρόνο και προσπάθεια, ενώ σταμάτησε να ασχολείται με μία μεγάλη της αγάπη που είναι ο χορός.

«Στοίχημα» που, αν δεν ανέβουν οι βάσεις, ενδεχομένως να κερδίσει, είναι η είσοδος στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης για την Γλυκερία Σακελλαρίου, του 2ου Λυκείου Βόλου, που συγκέντρωσε 19.176 μόρια, Η υποψήφια έδωσε φέτος για δεύτερη φορά πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς πέρυσι είχε εισαχθεί στη Φαρμακευτική Σχολή, ωστόσο ήθελε την Ιατρική και τόνισε ότι δεν κατάλαβε καν πως πέρασε η χρονιά.
Η Ελένη Σχορετσανίτη, του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, με βαθμό 19.04 δήλωσε ότι πέτυχε το σκοπό της με αρκετό διάβασμα και θυσίες, αλλά και τη στήριξη καθηγητών και των γονέων της. Πρώτος στόχος της είναι η εισαγωγή στη Φιλολογική Αθηνών, ωστόσο αυτό που ζητά είναι να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής, τόσο ως προς την ύλη, όσο και στη μέθοδο. Υποστήριξε δε ότι οι μαθητές που διαβάζουν με σύστημα μπορούν να μπουν σε μια καλή σχολή χωρίς να περάσουν όλη αυτή την ταλαιπωρία.

Η Αρχιτεκτονική Σχολή του Βόλου, είναι η πρώτη προτίμηση της Βασιλικής Παπαδημητροπούλου επίσης από το ΓΕΛ Αγριάς. Η Βασιλική συγκέντρωσε 19.179 μόρια και δηλώνει πως θυσίασε αρκετό προσωπικό χρόνο για να το καταφέρει. «Ήταν μία κοπιαστική χρονιά για μένα. Μετρίασα τις εξόδους με τους φίλους μου, τον χρόνο με την οικογένειά μου κλπ. Το να βάζεις ένα πρόγραμμα και να μην προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτό, είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να έχεις γερά νεύρα για να ανταποκριθείς, αλλά δεν ήθελα με κανένα τρόπο να πάνε χαμένοι οι κόποι μου και γι αυτό είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα», τόνισε.

Η Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας είναι η πρώτη επιλογή της Φιλαρέτης Κουιμτζή – Φιλαρέτου του ΓΕΛ Σκιάθου, που συγκέντρωσε βαθμολογία 19,02. Η ίδια δήλωσε ότι φέτος ήταν για την ίδια πιο πιεστική χρονιά και με περισσότερο διάβασμα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μάλιστα πήγαινε σε φροντιστήριο, ενώ στην επιτυχία της βοήθησαν οι καθηγητές της (του σχολείου και του φροντιστηρίου) και οι γονείς της. Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη που κατάφερε την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο και, πιθανόν, στη σχολή που θέλει.

Η Ειρήνη Χριστοδούλου, του ΓΕΛ Αγριάς συγκέντρωσε 19.079 μόρια κι έβαλε στόχο την Ιατρική Θεσσαλονίκης, όπου μάλλον εισάγεται, αν και η ίδια σκοπεύει επίσης να δηλώσει κάποια από τις Ιατρικές σχολές στην Πάτρα, τα Γιάννενα ή την Κρήτη. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, λέει η ίδια, με πολύ άγχος, έλλειψη ύπνου, πολύ διάβασμα. «Όλα αυτά και ειδικά το άγχος, καταλαβαίνω τώρα ότι δεν χρειάζονταν. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η καλή προετοιμασία, να μην υπάρχουν κενά και να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας», υπογράμμισε.

Ο Στέργιος Νασίκας, γιός του νέου δημάρχου Ρ. Φεραίου, είναι απόφοιτος του ΓΕΛ Βελεστίνου και συγκέντρωσε 19047 μόρια. Πρώτος στόχος του είναι η Ιατρική Σχολή Αθηνών και όπως ανέφερε, οι θυσίες του ήταν αρκετές, με μονοψήφιο αριθμό εξόδων όλη τη χρονιά και με συστηματικό διάβασμα 4-5 ώρες την ημέρα. Μάλιστα δήλωσε ότι παρά τα φροντιστήρια εξακολουθούσες να πηγαίνει στο σχολείο, ενώ ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους γονείς του για τη στήριξη στο πρόσωπό του.

Με βαθμολογία 18,9 η Κατερίνα Παππά, του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας στοχεύει στην Νομική ή στην Αγγλική Φιλολογία. Όπως ανέφερε, ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινε πανελλαδικές εξετάσεις επισημαίνοντας ότι έκανε μια πολύ καλή επανάληψη για τρεις μήνες και έχοντας πίστη στις δυνάμεις της, έδωσε εξετάσεις.
Η Ελένη Γκαλιμάνα, ήταν η πρώτη μαθήτρια του ΓΕΛ Σκοπέλου με βαθμολογία 18,8 και κατάφερε να πιάσει μεγάλο βαθμό με συστηματικό διάβασμα όλη τη χρονιά και προσωπικές θυσίες, αν και η ίδια ανέφερε δεν στερήθηκε τους φίλους της τα Σαββατοκύριακα. Διάβαζε περίπου 4 ώρες την ημέρα, αλλά η προετοιμασία με φροντιστήριο ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι. Πρώτη επιλογή της Ελένης είναι η Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.