«Κίνδυνος παρενεργειών για συμπληρώματα, επιθέματα και ενεργειακά βραχιολάκια»

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Την προσοχή των καταναλωτών να μην πιστεύουν όσα ακούν σε διαφημίσεις για τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία, διαφόρων σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής, αυτοκόλλητα επιθέματα, βραχιόλια ενεργειακά κλπ., εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και τους συμβουλεύει να ρωτούν πρώτα τον γιατρό τους, ειδικά όσοι παίρνουν φαρμακευτική αγωγή. Όπως αναφέρει, υπάρχει κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών και επιπλοκών.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας σε θέματα υγείας, αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες της περιοχής μας σχετικά με τα διάφορα σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής, αυτοκόλλητα επιθέματα, βραχιόλια ενεργειακά και άλλα προϊόντα που διαφημίζονται κατά καιρούς από περιοδικά, εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, ότι δεν τυγχάνουν πάντοτε, όλα, της έγκρισης του ΕΟΦ. Επί πλέον το θεραπευτικό αποτέλεσμα για το οποίο διαφημίζονται δεν είναι πάντοτε το αναμενόμενο», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και ιδίως των ατόμων τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται υπό φαρμακευτική αγωγή, να συμβουλεύονται πάντοτε πρώτα τον θεράποντα ιατρό τους (και να μην βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στα αναφερόμενα στην διαφήμιση των συγκεκριμένων προϊόντων), πριν προβούν σε αγορά ή χρήση αυτών των προϊόντων, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών και επιπλοκών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, τονίζει ότι θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό κάθε πολίτη του Νομού Μαγνησίας, για την διαφύλαξη των θεμάτων υγείας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.