Κάλεσμα της ΜΕΤΑ για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Κάλεσμα σους εργαζόμενους της Μαγνησίας, για άνοδο στη Θεσσαλονίκη και στα εγκαίνια της ΔΕΘ, απευθύνει η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ), που τονίζει ότι μπορούν να γίνουν η αφετηρία της δική τους αντεπίθεσης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, χωρίς αφεντικά και ξένους προστάτες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα που κατέκτησαν τον προηγούμενο αιώνα. Η αύξηση της ανεργίας, η παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάρρευση του ασφαλιστικού, η αύξηση της φορολογίας είναι μερικά από τα κατορθώματα των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η παράταξη τονίζει ότι τώρα απαιτείται μια συνεχής προσπάθεια ώστε να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε τα σωματεία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση.
Η ΜΕΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους της Μαγνησίας και ιδιαίτερα τα μέλη και τα στελέχη του σ’ όλους τους κλάδους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αλλάξουν τα συνδικάτα, να τα κάνουν όργανα αντίστασης και πάλης και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους, να επαναφέρουν τις αξίες της συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης και να οργανώσουν την αντεπίθεση των δυνάμεων της εργασίας απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.