«Κάρβουνο» δάσος δεκάδων στρεμμάτων στην περιοχή του Αλμυρού

«Ύποπτες» πυρκαγιές καίνε δύο ημέρες σε δύσβατες περιοχές

Σε «κάρβουνο» μετατράπηκαν δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης στον περιοχή του Αλμυρού από δύο «ύποπτες» πυρκαγιές που καίνε για δύο ημέρες και βρίσκονται σε πολύ δύσβατες χαράδρες, κάτι που έχει αποτέλεσμα να επιχειρούν μόνο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα την ημέρα.

Σήμερα το βράδυ και μετά από 24 ώρες, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στις 8 το βράδυ της Κυριακής, σε δύσβατη δασική περιοχή στην Αγ. Τριάδα, Νεοχωρακίου Αλμυρού. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για ώρες να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο της πυρκαγιάς και την κατάσβεση ανέλαβαν το βράδυ δύο πεζοπόρα τμήματα 18 πυροσβεστών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας έγιναν ρίξεις από αεροσκάφη Canadair, που στη συνέχεια αποχώρησαν για να κατασβέσουν μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Καλαμπάκα.

Τελικά, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 9 το βράδυ και με απολογισμό καμένα δρυς και πουρνάρια σε έκταση 50 στρεμμάτων περίπου. Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο παράγοντα και την υπόθεση διερευνά το ανακριτικό τμήμα.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε στις 4 σήμερα το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Κάστρο Μόριανης Ανάβρας, επίσης σε δασική έκταση και επί τόπου επιχειρούν πεζοπόρα της Πυροσβεστικής, καθώς και ένα ελικόπτερο Ericsson, που το απόγευμα έκανε από αέρος ρίψεις νερού για να την περιορίσει.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ερωτηματικό είναι το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά (μέσα σε χαράδρα), ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα τις προσπάθειες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.