Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τις συνεχείς δονήσεις στη Μαγνησία

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, ανήσυχοι όμως… οι συμπολίτες, μετά τα χθεσινά συνεχόμενα ρίχτερ που σημειώθηκαν στα όρια της Μαγνησίας.
Αρκετοί συμπολίτες, με τηλεφωνήματα στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ρωτούσαν εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μετά τις τρεις σεισμικές δραστηριότητες , με τη μεγαλύτερη που σημειώθηκε ένα λεπ΄το πριν τις 3 το μεσημέρι, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.
Ωστόσο, σε επικοινωνία του «Ράδιο-Ένα 102,5» , με το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Α.Π.Θ. οι επιστήμονες χαρακτήρισαν σύνηθες το φαινόμενο, χωρίς να προκαλείται ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, όπως έγραψε το magnesianews.gr «Τρεις σεισμικές δονήσεις αναστατώνουν τους Μαγνησιώτες, τις τελευταίες ώρες, ενώ η μεγαλύτερη δόνηση από αυτές, ήταν μόλις στις 3 περίπου το μεσημέρι , αγγίζοντας το 4,2 Ρίχτερ.

Πιο συγκεκριμένα, ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε στις 06:15 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Θεσσαλίας. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 27χλμ. δυτικά του Βόλου και 38χλμ. νοτιοανατολικά της Λάρισας, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 2χλμ.
Τον σεισμό, τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι τοποθετημένος στο Νεοχώρι Πηλίου στη Μαγνησία.
Στο μεταξύ, το μεσημέρι, και συγκεκριμένα στις 2:59:52 μμ, στην τοποθεσία: 26.1χλμ Νοτιοδυτικά από το Βόλο και με μέγεθος: 3,8 Ρίχτερ, συνέβη νέα δόνηση, με εστιακό Βάθος 15(χλμ.) και γεωγ. Πλάτος, Μήκος: 39,33 , 22,64.
Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα και συγκεκριμένα 2:59:53 μμ στην τοποθεσία: 25.4χλμ Νοτιοδυτικά απ΄το Βόλο σημειώθηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ
με εστιακό Βάθος 2 χλμ. και γεωγ. Πλάτος, Μήκος: 39,27 , 22,67
Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 8 χλμ. δυτικά του Βελεστίνου και 20 χλμ. δυτικά του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.