Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη του προγράμματος voucher του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας 29-64 ετών.
Η ερώτηση έχει ως εξής: «Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έναρξη του προγράμματος voucher, το οποίο αφορά στην πρόσληψη 26.000 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 29 έως 64 ετών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ως στόχο έχει την πάταξη της ανεργίας και τη σταδιακή είσοδο στην αγορά εργασίας 26.000 ανέργων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, οι οποίοι θα απορροφηθούν από εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, με εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες.
Το ίδιο πρόγραμμα επρόκειτο να ξεκινήσει και πέρυσι την ίδια περίπου εποχή, εντούτοις δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η ίδια κατάσταση επαναλαμβάνεται και φέτος, διότι ενώ το Voucher 29-64 αναμενόταν να ξεκινήσει έως το τέλος Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι θα καθυστερήσει χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.
Η αναμονή για το πρόγραμμα είναι μεγάλη, καθώς πλήθος ανέργων έχουν κατακλίσει με τις αιτήσεις τους τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το ίδιο μεγάλη είναι και η αναμονή των διαφόρων εταιριών που επιθυμούν να στελεχωθούν αντλώντας προσωπικό μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη και υλοποίηση του προγράμματος Voucher για ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών;
2. Πότε θα ξεκινήσει το εν λόγω πρόγραμμα απορρόφησης ανέργων από εταιρίες του ιδιωτικού τομέα;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ..































