Κατάργηση διοδίων Μοσχοχωρίου ζητά και η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

Την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα της Τετάρτης 23 Ιουλίου, που δύο κοπέλες και ένα αγόρι, από το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο, πριν καλά-καλά γνωρίσουν τη ζωή, με τις χαρές και τις λύπες της, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου.

Όπως αναφέρει η δήμαρχος τα τρία νέα παιδιά έκαναν το τελευταίο τους ταξίδι στην παλιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, σε ένα δρόμο καρμανιόλα, όπου η σύγκρουση του Ι.Χ., όπου επέβαιναν με τη διερχόμενη νταλίκα ήταν γι’ αυτούς μοιραία.
«Ακόμη τρεις νέοι άνθρωποι φεύγουν από κοντά μας, θυσία στην αδιαφορία του Κράτους να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται. Το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο θρηνούν, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου πενθεί», τόνιζε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με την επιστολή, από τότε που τοποθετήθηκαν τα διόδια Μοσχοχωρίου και ξεκίνησε η πολιτική της κραυγαλέας αύξησης του τέλους διέλευσης για τα οχήματα, η παλιά εθνική οδός Βόλου-Λάρισας έχει δεχτεί ένα πολύ έντονο κυκλοφοριακό φόρτο από χιλιάδες μικρά και μεγάλα οχήματα να τη διασχίζουν καθημερινά για να μην πληρώσουν οι οδηγοί τα διόδια λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο δρόμος αυτός, όμως που κατασκευάστηκε πριν 70 χρόνια είναι ακατάλληλος για την κυκλοφορία τόσο πολλών οχημάτων. Το επιβεβαιώνουν και επιστημονικές μελέτες οι οποίες έχουν εκπονηθεί και δείχνουν δεκάδες προβλήματα και ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Αλλά πέρα από τις μελέτες, και ένας απλός οδηγός διαπιστώνει, πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγεί σε αυτό το δρόμο, με τις νταλίκες να περνούν δίπλα του, σε απόσταση ελάχιστων εκατοστών παίζοντας τη ζωή του κορόνα-γράμματα.

«Με την παρούσα επιστολή σας ζητούμε, με την ευαισθησία και την αίσθηση ευθύνης που σας διακρίνει για το κοινωνικό σύνολο, να επανεξετάσετε την προοπτική κατάργησης των διοδίων Μοσχοχωρίου. Διαφορετική έσχατη λύση αποτελεί για εμάς η ελαχιστοποίηση του τιμήματος διέλευσης που είναι και η πιο υψηλή κατά μήκος όλης της ΠΑΘΕ, 4 Ευρώ για τα επιβατικά οχήματα και δεκατέσσερα 14 Ευρώ για τα μεγαλύτερα οχήματα. Έτσι, για να μεταβεί κάποιος από το Βόλο στη Λάρισα και να επιστρέψει, δηλαδή μια απόσταση συνολικά 120 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί συνολικά 28 Ευρώ μόνο για την πληρωμή των διοδίων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επιλέγουν την παλιά εθνική οδό, καθώς η οικονομική κρίση τους έχει γονατίσει», επισημαίνει η δήμαρχος.

Όπως αναφέρει, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς για το θέμα και πλέον ήρθε η ώρα της δράσης και όχι των υποσχέσεων.

Η δήμαρχος ζητά ομαλή διέλευση από τον εθνικό αυτοκινητόδρομο, για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.
«Είναι το χρέος της πολιτείας απέναντι στους νέους και τους πολίτες της επαρχίας των τοπικών κοινωνιών που επέλεξαν να μείνουν στην περιφέρεια τονώνοντας αξίες, παραδόσεις και οικονομία. Η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να γίνει ξανά θυσία στο βωμό των μνημονιακών υποχρεώσεων», καταλήγει η επιστολή της δημάρχου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.