Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με το με το ζήτημα της επικείμενης διακοπής των έργων αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω της παύσης χρηματοδότησης .
Η αναφορά του βουλευτή είχε ως εξής: «η ΔΕΥΑΜΒ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει αναθέσει την υλοποίηση των έργων αποχέτευσης σε ανάδοχες εταιρίες, όπως ο νόμος ορίζει, βάσει συμφωνητικών. Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος το οποίο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2017-2013, το οποίο πρόκειται να λήξει στις 31/12/2015, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα. Εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατάθεση των απαραίτητων κονδυλίων στην Τράπεζα της Ελλάδος από πλευράς του Υπουργείου, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση χρηματοδότησης των έργων, να αφήνει έκθετη τη ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στου αναδόχους, οι οποίοι απειλούν με διάλυση των συμβάσεων και διακοπή των έργων.
Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα πρέπει να επισπεύσει την αποπληρωμή των οφειλόμενων στους αναδόχους, ώστε να συνεχιστεί η υλοποίηση των έργων και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος διακοπής τους» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.
Κινδυνεύουν τα έργα αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































