Κλείνουν τα ψηφοδέλτια Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληξη η συμμετοχή του Σάκη Κοκκίνη μετά από πρόταση του πρωθυπουργού. Με το...κερί, ψάχνουν υποψηφίους τα υπόλοιπα κόμματα

Σε 18 ημέρες θα κληθούμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε κόμματα, βουλευτές, νέα κυβέρνηση, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε επίσημα ποιοι θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια. Είναι γεγονός ότι τα δύο μεγάλα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι αυτά που δεν έχουν πρόβλημα προσέλκυσης υποψηφίων και αναμένεται μέχρι αύριο να ανακοινωθούν τα ονόματα. “Λειψανδρία” όμως παρατηρείται, εκτός του ΚΚΕ, το “Ποτάμι”, το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στη ΝΔ γεμίζουν με δικηγόρους το ψηφοδέλτιο, εκτός της βουλευτού και πρώην υφυπουργού κ. Ζέττας Μακρή, υποψήφιοι θα είναι ο δικηγόρος Σάκκης Κοκκίνης, ο επίσης δικηγόρος Γιώργος Καλτσογιάννης, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ και επίσης δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος, ο δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Μιτζικός η Μαρία Καπάνη, η Έλενα Αντωνοπούλου και ο Αργύρης Μποντός. Η έκπληξη του ψηφοδελτίου είναι ο Σάκης Κοκκίνης ο οποίος δέχτηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και είπε το “ναι” χθες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση της Ν.Ε. αποτελούμενη από 16 ονόματα είχε σταλεί στα κεντρικά και από εκεί περιμένουν τους 8 εκλεκτούς του ψηφοδελτίου με μόνο σίγουρο το νυν βουλευτή του κόμματος Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μεγάλη δυστοκία. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαμπρος Νούσης είχε κάνει προτάσεις σε πάνω από 30 άτομα, αλλά ανταπόκριση προς το παρόν βρήκε μόνο από τον δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου. Την Παρασκευή στο Βόλο θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ώστε να λυθεί το πρόβλημα…μέσω επιστράτευσης στελεχών. Πάντως όλα τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπαν ως τώρα όχι.

Δραστήρια κινείται το κόμμα”Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών” του Γιώργου Παπανδρέου. Από τον Καρχιμάκη έχουν γίνει πολλές κρούσεις, αλλά και εδώ οι “πόρτες” δεν ανοίγουν εύκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην πλέον μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σάκης Σκρίμπας θα είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά υπάρχουν πολλές αρνήσεις στελεχών που δραστηριοποιήθηκαν παλαιότερα. Πάντως κανένας από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μετάσχει στις εκλογές, ενώ επίσημα ο Κ.Καρτάλης δήλωσε ότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να συμμετέχει στις εκλογές, ενώ στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτός της βουλευτού κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιος θα είναι οι Συμεών Σάμιος και Μαρίνος Μπλάτσικας, ενώ ακούστηκαν και τα ονόματα του Νίκου Ρούμπου και Κώστα Ζούμπου.

Από το “Ποτάμι” ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Το όνομα της Τζούλιας Τσαλίκη που συζητιόταν διαψεύστηκε από την ίδια δηλώνοντας ότι δεν θα είναι σε κανένα ψηφοδέλτιο. Ακούστηκε πάντως το όνομα του δικηγόρου κ. Γεωργακόπουλου του Στέφανου Ψημμένου και του ειδικού συμβούλου του Αχιλλέα Μπέου Αλέξανδρου Παπαδόπουλου. Έως αύριο το “Ποτάμι” θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του.

Το ΚΚΕ ανανεώνει το ψηφοδέλτιό του με μέλη του και εκτός του Απ.Νάνο θα μετέχουν οι Ριζόπουλος, Κάιρας, Ρηγάκη, Τσόγκας και Εύη Καρυδάκη.

Ψηφοδέλτιο ανάγκης θα κάνει η ΔΗΜΑΡ με τους Οικολόγους – Πράσινους, στο οποίο δεν θα συμμετέχει ο Απ.Παπατόλιας. Ο πρώνη Νομάρχης Μαγνησίας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές και να στηρίξει με τις δυνάμεις της τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές με επικεφαλής τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο και μέλη της Ν.Ε. της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.