Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 2768/97528/29-7-2014 εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ και μετά τις υπ’ αριθμ. 13646/26-6-2014 και 15966/23-7-2014 αποφάσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για τον ορισμό ζωνών προστασίας και Επιτήρησης εφιστά την προσοχή στους κτηνοτρόφους για τα μέτρα εντομοπροστασίας που αφορούν τα ζώα, τις εκτροφές και τις μετακινήσεις αυτών.

Συγκεκριμένα:
– θα πρέπει τα ζώα να μην παραμένουν στο ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της νύχτας
– να αποφεύγονται μετακινήσεις ζωντανών μηρυκαστικών κατά τις ώρες δραστηριότητας των εντόμων-φορέων (από το σούρουπο ως την αυγή)
– να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα κτηνιατρικά εντομοαπωθητικά σκευάσματα αφενός στα ζώα και αφετέρου κατάλληλα σκευάσματα για υπολειμματικούς ψεκασμούς στις επιφάνειες για την καταπολέμηση των ενηλίκων διπτέρων αιματοφάγων που δρουν ως ενδιάμεσοι ξενιστές και μεταφέρουν στα ζώα (πρόβατα – βοοειδή) τον ιό του Καταρροϊκού Πυρετού και
– να τηρούνται οι οδηγίες χρήσης και οι χρόνοι αναμονής που αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών του κάθε σκευάσματος.
Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στα κατά τόπους Τμήματα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.