Μήνυμα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας

«Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε και τιμούμε την ξεχωριστή προσφορά των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν δημιουργικά, ενεργά μέλη της σύγχρονης κοινωνίας καθώς και αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών.
Βέβαια η ημέρα της αναγνώρισης, της τιμής , της ανθρωπιάς, της κατανόησης και της προσφοράς από μας προς αυτούς, είναι η κάθε στιγμή της ζωής. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους ευχαριστήσουμε καταθέτοντας ταυτόχρονα αθόρυβα και διακριτικά τον σεβασμό μας για όλα όσα μας πρόσφεραν και για όλα όσα μας χάρισαν.
Υποχρέωση μας είναι να στεκόμαστε με αγάπη και σεβασμό δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και στάθηκαν στο πλευρό μας, που στερήθηκαν, που θυσίασαν κομμάτια από την ζωή τους, που με περισσή αγάπη και στοργή μας έδωσαν απλόχερα όσα έμαθαν και διδάχθηκαν από το μεγάλο σχολείο της ζωής.
Στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η κοινωνίας μας, θα πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να σταθούμε δίπλα τους, αρωγοί, στη δοκιμαζομένη Τρίτη Ηλικία. Ας μη ξεχνούμε το ρόλο που διαδραματίζουν στη σημερινή συγκυρία, τα άτομα της ώριμης ηλικίας, παρά το βάρος των χρόνων τους, παίζουν εκ νέου έναν σημαντικότατο ρόλο στην ελληνική οικογένεια, παρέχοντας βοήθεια και στήριξη στα παιδιά τους, με διαφόρους τρόπους.
Εύχομαι ολόψυχα, σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σωματική – ψυχική υγεία και ευημερία»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.