“Ύποπτη” πυρκαγιά στα ορεινά του Αλμυρού με δύο εστίες

φωτο αρχείου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 9 το βράδυ, πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στα ορεινά του Αλμυρού και έκαψε πουρνάρια σε έκταση 5,5 στρεμμάτων, με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ξεκίνησε από δύο εστίες σε διαφορετικά σημεία, κάτι που στρέφει τις υποψίες σε βοσκούς.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 16.45 το απόγευμα, σε δύσβατη χαράδρα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, μεταξύ Νεράιδας και Ανάβρας και επί τόπου πήγαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα από τον Αλμυρό, δύο πεζοπόρα τμήματα 32 ατόμων από τη Β’ ΒΙ.ΠΕ., και ζητήθηκε η συνδρομή δύο πυροσβεστικών σκαφών Canadair, που έκαναν ρίψεις λόγω του δύσβατου σημείου.

Επί τόπου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης βρέθηκαν ο περιφερειάρχης των πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Νίκος Μιχαλάκης, με τον υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχο Άγγελο Κυρίτση.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύο εστίες σε διαφορετική απόσταση μεταξύ τους, με τις υποψίες των πυροσβεστών στρέφονται σε βοσκούς που βάζουν φωτιές, για να μετατρέψουν δασώδεις εκτάσεις σε βοσκοτόπια.

Ευτυχώς, στο σημείο δεν φυσούσαν άνεμοι και δεν βρισκόταν ποιμνιοστάσια ή σπίτια, οπότε οι πυροσβέστες, μετά από «μάχη» αρκετών ωρών, κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.