Μεγάλο προσκύνημα του «Τιμίου Ξύλου»

Από την Μητρόπολη Εδέσσης στον Μητροπολιτικό Ναό Βόλου

Μεγίστη τιμή και ευλογία για τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Τοπικής Εκκλησίας συνιστά η έλευση και φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.
Όπως αναφέρεται, «το τεμάχιο του πανσεβάσμιου Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού θα κομίσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, την Παρασκευή 15/4 (του Ακαθίστου), στις 6.30 μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και θα υποδεχθεί, με τις δέουσες τιμές, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και λαού. Μετά την προβλεπόμενη δέηση, θα ψαλεί η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιωήλ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Το Τίμιο Ξύλο θα βρεθεί στην πόλη του Βόλου και στον ιστορικό Μητροπολιτικό μας Ναό, διαρκούσης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προς ενίσχυση και ευλογία του λαού μας, ο οποίος διέρχεται δύσκολες μέρες και δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στην εποχή μας. Θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 22/4, οπότε θα επιστρέψει στην Έδεσσα.

Ο Μητροπολιτικός μας Ναός έχει καταρτίσει πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων, το οποίο θα δημοσιευθεί προσεχώς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.